Sven Ydell har avlidit

Sven Ydell, född 1932, har avlidit. Han drev Djursholm Antikvariat och hade specialiserat sig på trolleriböcker, som han hade en fantastisk förmåga att komma över. Många trollkarlar har hos Sven funnit just de böcker, som de var på jakt efter. Han och hans hustru kom vid de flesta trollerikongresser släpande på kasse på kasse med böcker (och böcker väger!), som de lade upp på bord till trollkarlarnas glädje. Böckerna salufördes också i kataloger. Sven blev medlem i Svensk Magisk Cirkel 1998.

Några minnesord:

Per Eklund: Alltid lika trevligt då man träffade Sven och tog del av hans intressanta utbud av litteratur. Han var så duktig på att leta upp fina böcker! En hedersman!

Robert Söderblom: En hedersman som hade många böcker som var intressanta. En egenhet jag beundrade var hans tillit till andra människor. Ibland var hans bokbord inte bemannad med mer än en lapp med en uppmaning att lägga pengarna för det man ville köpa i lådan på bordet.

Sven Ydell

Sven Ydell (artistnamn Filip) trollade inte så ofta men här har han fångats i en reprutin.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Sven Ydell har avlidit”

  1. Alltid lika positiv, pratsam och trevlig. Han visade inte så ofta att han själv trollade. Men han engagerade mig vid ett flertal tillfällen och i samband med dessa föreställningar kom ofta kortleken fram och då visade han vad han kunde på sitt alltid så sympatiska sätt. En mycket fin man.

  2. Min gamle vän och kollega kommer alltid att finnas i hjärtat. Farväl Sven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.