Tore Trollkarl – Totoo

Jag såg att Tore Trollkarl skulle trolla vid Skottvångs Gruvor den 5 augusti. Tore Trollkarl hade jag aldrig hört talas om, så det lät spännande. Regnet öste ner på morgonen, men det klarnade upp, så vi åkte den krokiga Väg 223. Väl framme var vi ganska ensamma där, åt en enklare lunch – men så började barn och föräldrar dyka upp vid 14.00-tiden. Klockan 15.00 var lokalen fullsmockad! Entré 70:- för alla. Fantastiskt roligt att trolleri lockade så många – och Tore var inte känd, för det var första gången han uppträdde här.

På bord m.m. stod namnet Totoo – och då visste jag, att det var Tore Skytén, som var trollkarlen. Han jobbar under två olika artistnamn. Jag blev imponerad av Tore! Tricken var mestadels standardtrick, men presentationen och hans kontakt med barnen var inte standard! Det jublades, ropades trolleriformler och applåderades åt Tore. Han har inte trollat länge vad jag förstår, men vad han lärt sig på de åren om att ta barn!

Fixar sin nackspärr, ett finger blir två men nästa gång blev det en Coca Cola-flaska, sönderriven tidning blir hel, platt hatt med kanin var ett trick jag aldrig sett men vad det engagerade barnen! Trick med djurbilder, Tel´s Bell, Apa i hatt som kan trolla med sidendukar, Uppstigande staven (den bästa presentationen av detta jag sett!), Målarboken, Bägarspelet. Det sistnämnda tricket gjorde Tore på golvet med barnen kring sig. 40 minuters rejäl barnunderhållning!

P1040832 P1040833

P1040838 P1040841

P1040843

P1040850

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.