Varietésällskapet Karneval Macabre’s Halloweenföreställning

En mörk och kylig Halloweenafton slår jag mig till ro framför en scen inne i de dunklaste delarna av Lisebergs hamnkvarter.
Scenen äntras av Gaston som börjar med en ljusproduktion och hälsar publiken välkommen. Efter en kort seans där en ung flickas själ frammanas med hjälp av en andeklocka så presenteras kvällens första gäst.
Det är vampyren Arkadia. Han har utvecklat den gamla tråkiga rutinen “kort till citron” och klargör att han nu ska framföra “kort till mjälte” i stället. En frivillig väljs ut och utsätts, till sin egen och publikens stora glädje, för psykisk kirurgi. Det är riktigt kladdigt och roligt.
Efter en lyckad operation, många skratt och applåder så kommer varulven (?) Orthae in. Det blir finfina fakirkonster. Glas ätes, krossas och trycks in i kroppen.
Efter detta kommer Gaston åter in och tackar för en trevlig afton.
Undertecknad vill tacka Varietésällskapet Karneval Macabre för en kort men otroligt bra Halloweenföreställning.
1 2
 3 4
Och tyckte man föreställningen var lite kort så kan man avnjuta Cagliostros kuriosakabinett i väntan på nästa föreställning. 30 minuter paus och sen rullar en nya föreställning med nya rutiner igång. Det här är magiunderhållning i min smak. Bättre kan det nästan inte bli en samhain.
image
Samuel Varg
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.