Bizzarre Magic Night med Magiska Bröderna den 20 november 2016

Det var en av de bästa trollerievent vi haft i Magiska Bröderna. Vi var 26 personer som fick njuta på Camarillo. Kvällen började med en procession där Robert Söderblom och styrelsen sökte kontakt med de ockulta makterna. Scenmästaren Per Eklund lät sedan Robert och Dag visa vilka fördolda krafter de hade.

robert dag-lofalk

Robert, Dag

Entrickstävlingen var en mycket kvalificeread tävling med sju deltagare. Robert hade ett bissart trick. Dödens kort var det trettonde kortet och åskådarens trettonde kort var just det.

Mårten Rune gjorde ett eget konstruerat mentaltrick. Bra effekt men lite svårt att följa i alla turer, där först tre åskådare får gissa på om Mårten håller ett silver- eller ett kopparmynt i handen. Gissningen görs tre gånger och Mårten väljer att fortsätta trolla för den person som gissat bäst. Denna åskådaren får sedan välja ett kort från en utspridd lek. Förutsägelsen visas där det står att åskådaren ”“ som också är namngiven ”“ har gissat rätt tre gånger och att hon valde klöver dam. Det var det som också hände. Kommer att bli en höjdare med tydligare presentation.

marten stefan

Mårten, Stefan

Matias Goldman hade en bisarr demonstration av en sked, som plötsligt inte fick vara med.

Snacka om grejer. Det har Stefan Haglund. Här med en antik klocka, som normalt angav rätt tidpunkt för vilken åskådare som helst.

martin hans-erik

Mattias, Hans-Erikeric

Erik

Hans-Erik Claesson blev trea med tricket ”vatten i tidningen”. Sluteffekten var att vattnet förvandlades till blod och med en Hans-Erik med stora löständer.

Eric Havervall framförde en mycket bra teknisk utförd reprutin á la Flip. Eric avslutade med Rolf Isbergs variant av repet genom halsen.

Vinnare blev Ville Boman med closeup-tricket tvillingkorten. Tintin blandade kortleken. Ville tog sedan ut två kort från leken. Utan att ändra ordningen på lekens kort gav sedan Ville ut korten ett och ett. Tintin fick säga stopp och då lades ett av Villes två kort uppvänt på det stoppade kortet. Proceduren upprepades med Villes andra kort. Det visade sig att Villes kort hade stoppats på dessa korts tvillingkort. (Om Villes kort var hjärter kung så var det stoppade kortet ruter kung). Alltså en chans på 1/2500 att det ska lyckas. Villes framförande var mycket bra och pedagogiskt så att alla i publiken hängde med.

ville

Ville

prisutdelning

Prisutdelning

Juryn Ewy Boghammar, Katarina Millqvist, Crillo och Johnny McI tyckte att förstavalet var enkelt, i övrigt var det svårt.

Sen var det dags för Arkadia ”“ Anders Sebring

Han var bra. Berättartekniken, trickutförandet och åskådarkontakterna samspelade till en helhet. Det var mycket skratt. Arkadia hade övat. 60 gånger hade föreställningen framfört på Liseberg.

abra-1-ram

Det handlade om alkemisten Arkadia Trismegistus som hade funnit lösningen på gåtan till De Vises Sten ”“ det alkemiska mysteriet som ger dig såväl evigt liv som kontroll över elementen. Här delade Arkadia med sig av kunskaper om alkemi, jord, vind,  och vatten. Att dressera drakar har han ägnat många år åt att förfina. Han visade på trolldrycker och andra magiska föremål.

abra-2

Arkadia visade en utsökt förmåga att ta fram bra medhjälpare från publiken som förhöjde stämningen. Här har Wilhelm Boghammar kommit upp på scenen.

Text Crillo, foto Per Eklund

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.