“Det stora barnkalaset” i Nyköping

“Som minne av Nyköpings store cirkus- och nöjeskung Pelle Nilsson började man att i Nyköping ha ”Clownen dag” i november varje år. Med anledning av allt som hänt med clowner, så har nu arrangörerna beslutat att byta namn på arrangemanget till ”Det stora barnkalaset”. Istället för clowner kommer nu trollkarlar att stå för underhållningen!”

Så skrev jag nyligen här och såg framför mig Nyköping invaderad av trollkarlar… Det blev en trollkarl! Och det var Joel Boström, en 17-årig amatörtrollkarl från Nyköping, som fick framträda varje halvtimme på ett av stadens varuhus. Jag , Gertrud och Mr Zeth var på plats, när första föreställningen ägde rum klockan 12.00 Alla Helgons dag. Snygg klädd visade han manipulationer med en kortlek och flera olika “dra ett kort och jag hittar det”-trick – utan tal. Det var väl inte precis det lämpligaste på “det stora barnkalaset”, men det fungerade. I de kommande programmen skulle rep och skumgummibollar komma, lovade Joel.

p1050150 p1050152

p1050153 p1050154

Joel fick som barn en trollerilåda, men det var först i 13-årsåldern han började öva med kortleken m.m. Ingen av oss har dock vetat om hans intresse eller sett honom framträda tidigare, så det var ju på tiden!

I ett annat varuhus stod Pia Ölvestad Axelsson och gjorde ballongfigurer – och kön var lång. Det är bara två år sedan Pia på allvar började med ballonger och snart blev certifierad ballongartist. Men redan har hon fullt upp med att resa runt och göra ballongfigurer, men även fantastiska ballongdekorer står på hennes program. Och där har Pia fått jobba åt både små butiker och vid stora evenemang som t.ex. Telia och Preem haft.

 12036457_547685465381515_8127895674684212547_n

Pia Ölvestad Axelsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till ““Det stora barnkalaset” i Nyköping”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.