En lille håndbog om trylleri

bue-nordstrom-hu

Bue Nordström från Göteborg, författare och trollkarl, har gett ut sin första trolleribok på Peganis förlag. Den heter ”Lecture notes. En lille håndbog om trylleri”. Boken är skriven på danska efterson Bue är född i Danmark och flyttade inte till Sverige förrän år 2000.  Boken är på 144 sidor och den är mycket originell på det viset att på ett 100-tal av sidorna består texten bara av en eller ett fåtal rader!

Men läser man dessa rader så finner man att det är mycket tänkvärda rader, väl så värdefulla som fulla sidor. Här finns mycket att begrunda, tänka på och läs om och om igen. Några få exempel (min översättning till svenska):

Att vara trollkonstnär är en attityd ”“ inte att bara visa några trick.

Trolleri är både ett konstverk och ett hantverk.

Det som sker på scenen är en konversation inte en monolog.

En trolleriföreställning får aldrig bara bli en uppvisning i snabba fingrar. Det kan vara elegant, men åskådare ”“ inte trollkonstnärer alltså ”“ tycker oftast det är tråkigt.

Att se sig själv på TV eller DVD är inte bekvämt för alla. Men om det inte är bekvämt för dig själv, hur ska det kunna vara bekvämt för någon annan.

Publiken har aldrig fel.

Den bästa och billigaste marknadsföringen är mun till mun-metoden.

Bue ger oss också en lista på vad han tycker är de 10 bästa trolleriböckerna.  Men så måste han lägga till 10 till ”“ och 10 till ”“ och 10 till och så till sist 10 till”¦

Boken avslutas med Bue Nordströms biografi på 15 sidor. Biografier är alltid intressanta, och jag hoppas att flera trollkarlar har tid och lust att publicera sina.

Boken kan köpas hos Pegani för 129 danska kronor.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.