Göteborgs Magiska Klubbs klubbmästerskap 2016

Först informerade ordföranden om Christers och Elses hus som olyckligt brunnit upp dagarna efter de flyttade in. All trollerirekvisita, inklusive deras Chaplinakt försvann i lågorna. Vi får se om de hinner få ihop nya saker innan SM nästa år. GMK sponsrade med kortlekar och flera medlemmar har skänkt rekvisita så de kan fortsätta trolla i julhelgen.
Buratino kommer att bygga om toaletter och kök i januari. Förhoppningsvis är allt klart till årsmötet. Vi är nyfikna och ser fram emot en ny fräsch entré.
Vårterminen börjar med ett späckat schema. Vårt egna årsmöte 6 februari följs av Stadsmästerskapen i Västerås den 11 februari då GMK tyvärr inte klarat att samla ett lag ännu. SM i trolleri är i Växjö den 3 mars och efter några klubbmöten till så är det dags för Uppsala Magic & Comedy.
Så var det dags för introllning. Först ut var Benjamin Petterson som mystifierade oss med ringar och kort. Mycket skickligt av  en blott 14-årig magisk talang. Sedan var det Gastons trollkarlslärling som ville visa att han kunde stå på egna ben. Thord ”Caligari” inte bara kontrollerade kort utan kunde stå barfota på vassa svärd och jonglera. Mycket imponerande uppvisning. Båda valdes unisont in som nya GMK medlemmar. Välkommna!

Thord ”Caligari”
Vår klubbästare Alexander hade fixat god mat med julskinkemackor, choklad, skumma tomtar och julmust. Alla mumsade på i pausen.
Därefter var det dags för klubbmästerskap lett av sekreteraren Anders Sylvan. En bred samling av tävlande trollkarlar gjorde upp om den prestigefyllda titeln. Här följer en snabbgenomgång:
Danolan rev kort som vred sig. Christabuu gjorde ringspel med det enda som klarat sig undan branden. Anton utförde en mycket stilig manipulationsakt med mynt. Christer Wilén hade forskat om svart energi och kunde mystiskt veta var föremål befann sig. Gaston lånade en ring som försvann och dök upp i längst inne i ett garnnystan. Densloe hällde öl i en tidning och trollade tillbaka den till Alfs glädje. Dusenberg visste mentalt vilket kort en åskådare hade valt. Benjamin visade skicklig kortmagi och cardistry. Världsmästaren Lennart Green lurade oss alla med sina poker deals.
Efter röstsammanräkning visade det sig att med endast några få poängs skillnad blev Lennart Green blev årets klubbmästare. Tätt följd av Anton och Gaston. Grattis!
Anton, Lennart Green, Gaston
 Kvällen fortsatte med öppen scen och mingel där vi kunde se ännu mer fingerfärdighet och trolleri. En mycket trevlig afton på Buratino. God Jul och Gott nytt År!
Text: Leif Densloe Foto: Anders Ripa.
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.