Gunhild Carlings Jazz & Varietéshow – med trolleri

Nu har vi sett Gunhild Carlings Jazz & Varietéshow för 2016! Sist vi såg showen var för cirka 15 år sedan i Pelles Lusthus i Nyköping, så det var på tiden! Då var showen inte så storslagen ”“ men bra ”“ och då var bröderna Max och Ulf med, vilket de inte var i år av känd anledning.

Nu är showen en fantastisk scenproduktion ”“ 15 personer i orkestern vilka kan spela, ett fantastisk ljus, danskompaniet Harlem Hot Shots som framträdde flitigt, två varieténummer och så Gunhild Carling som spelar vilket instrument som helst tydligen och sjunger. För att inte tala om alla klädbyten!  Jag ska inte här gå in och bedöma det musikaliska ”“ det får musikrecensenter göra. Men svängde gjorde det hela kvällen, och Culturum var helt utsålt.

Maria Zeniou visade luftakrobatik i både band och ring och i finalen var hon eldslukerska.

Trollkarlen Jakob Schenström visade i första avdelningen den i en försluten jättestor glasburk dansande duken. Detta har jag under min långa trolleribana bara sett live en gång förut. I andra avdelningen trollande han bort en lånad ring, som återfanns fastknuten på Jakobs skosnören ”“ allt medan en förseglad låda vandrade runt i publiken.  Siste man som höll i lådan, en man vid namn Göte, fick komma fram med den och öppna lådan. I den fanns Rocky Racoon ”“ en djurart som en ur publiken valt. Här fanns också Jakobs skor ”“ för han stod i strumplästen”¦. Och i lockets insida stod namnet Göte! I finalen gjorde Jakob ett reptrick. Men nog kunde Gunhild gett Jakob en bättre presentation, det var han värd!

Erica Fjellstedt”Ž foto

Foto Erica Fjellstedt

Det blev flera stående ovationer efter showens slut av en helförtjust publik. Detta var årgång 13 av Gunhild Carlings Jazz & Varietéshow ”“ det blir flera!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Gunhild Carlings Jazz & Varietéshow – med trolleri”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.