Johan Ståhl och Uppsala Magic and Comedy

Trollkarlen Johan Ståhl vill ge världen bättre magi!

”“ Får du se riktigt bra magi är det som ett slag i ansiktet, säger trollkarlen Johan Ståhl. Han har nått sina mål, lagt världen för sina fötter. Nu tar han både SM och NM i trolleri till Uppsala under sex magiska dagar i april på Uppsala Magic and Comedy Festival.

”“ Trollerivärlden ger dig en udda känsla av att inte förstå, allting bygger på att det är helt och hållet oförklarligt, säger Johan Ståhl. Vi vill tro på magi och söker saker vi inte kan förklara, något som är större än oss själva.

VÄRLDSMÄSTARE I TROLLERI

Johan vann World Magic Seminares close-up tävling i Las Vegas 2008 och blev Svensk och Nordisk mästare i trolleri 2009. Vinsten i Las Vegas ledde till världsturné och shower på The Magic Castle i Hollywood, dit han sedan dess har en stående inbjudan.

Sommaren 2015 startade den första fristående högskolekursen i magi i Norra Europa.

”“ Att starta en högskoleutbildning i magi som hjälper mina konkurrenter att bli bättre är ju egentligen korkat, menar Johan. Men det bryr jag mig inte om.

Trollkarlen Johan Ståhl arrangerar Uppsala Magic and Comedy för andra gången, från och med nu årligt återkommande.

STORA AFFISCHNAMN

För andra gången kommer nu SM i trolleri att hållas i Uppsala under Johan Ståhls Uppsala Magic & Comedy Festival den 19-24 april. Från och med 2016 är festivalen årligt förekommande och nu hålls även de nordiska mästerskapen här.

”“ Det största affischnamnet för festivalen är nog John Cleese, men även Brynolf & Jung, blott 14-åriga Moritz Mueller, världens bästa mynttrollkarl just nu, och ytterligare cirka trettio magiker och komiker kommer att ”trollbinda” sin publik.

2016 sker evenemangen på både Stadsteatern, UKK, Reginateatern, Norrlands nation och Radisson Blu. Dessutom kommer det att ges uppträdanden på Gågatan och lite överallt i stan.

”“ Cirka 150-200 trollkarlar från hela världen kommer till Uppsala. Det kommer att märkas!

ALLA ÄR VÄLKOMNA

Johans absoluta ambition är att festivalen ska vara tillgänglig för alla, såväl barnfamiljer, studenter som vuxna och det ska även finnas gratis aktiviteter.

”“ Som trollkarl skapar du en alternativ verklighet där ingenting är omöjligt. Jag vill ge världen ännu bättre magi och ge alla mer tro på att ALLT är möjligt!

Hem

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Johan Ståhl och Uppsala Magic and Comedy”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.