Magiens Verden ute med nytt nummer

 untitled

Redaktören Rune Carlsen med nya Magiens Verden (Foto från Tryllesiden)

I december kom nr 232 av Magiens Verden ”“ nu har nr 233 kommit! Magiske  Cirkel Norge kan vara stolta över sin facktidskrift ”“ 52 sidor, A4- format och i färg. Redaktören Rune Carlsen gör ett bra jobb men han har goda medarbetare ”“ inte mindre än 21 medlemmar har bidragit till detta nummer.

Jag är mycket imponerad av innehållet. Det är inte lättgods av typ Sett, hört och hänt utan genomarbetade, välskrivna artiklar med ett innehåll som bör läsas noggrant och läsas om igen. T.ex: Referat av Brynolf och Ljung på Berns där referenten inte bara skriver som de flesta jag läst skriver ”jättebra” utan verkligen ger sina synpunkter på showen. ”Utbredte sykdommer i tryllemiljöet” som uttjatade vitsar, fel klädsel, fel musik och lata trollkarlar. ”Hvordan bli tatt seröst och tjene vår publiks respekt.”   ”Blir jag fortsatt sliten” där författaren undrar varför det är så många dåliga trollkonstnärer i Norge.  ”Buktalningens historia under 2000 år.” En artikel om ”Flash papir” som alla borde få läsa ”“ för det är inte hel ofarligt med flashpapper i alla dess olika former. Och trickrecensioner där de två som gör dessa inte alltid är eniga ”“ 2 resp. 4 poäng eller 1 resp 5! En värdefull checklista finns också ”“ vad man bör ta reda på när kunden ringer o.s v. ända fram till det är dags att fakturera.

Värdefullt och fint tycker jag det är, att man i varje nummer har en helsida med alla som fyller jämna år under året ”“ toppat med förre presidenten Björn Raeder Dahl som fyller 95 ”“ MCN:s äldste medlem ”“ och som ofta ses på mötena. Man har också med alla som gjort mycket för MCN och trolleriet nämligen Magiska Knektarna, Äresmedlemmarna och Eviga medlemmarna. De ska inte glömmas bort!

I referatet från MCN:s generalförsamling 2016 ser jag att presidenten Rune Carlsen dragit sig tillbaka till vice president, och ny president är numera Haakon Esplo. Jag läser också med glädje att MCN fortsätter att ge Norsk Tryllemuseum stöd med 7.500:- per år. Kanske något för SMC att tänka på när Sveriges Trollerimuseum snart öppnar i Kolmården?

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.