Magiska Klubben 4 april

Denna kväll var det magisk träning på Göteborgs  Magiska Klubb och det utlovades underhållning och mystik för de som ville kika in i magins värld. Totalt var det cirka 70 personer, varav ungefär hälften var medlemmar, som samlades i GMKs klubblokal Teater Buratino. På programmet stod underhållning med några av medlemmarna som ville träna på sina akter och testa lite nya saker. Tio trollkarlar och cirkusartister visade sina akter. Allt ifrån mentalism, kortmagi och till och med ett jongleringsnummer fick beskådas.
18.00 öppnades dörrarna och under tiden fram till föreställningen kunde man småprata om trolleri och se ett och annat close-up trick. Några medlemmar hjälpte till att organisera för framträdanden och senare fikapaus. I entrén kunde den sötsugna även köpa lite godsaker. Alla var på gott humör och förväntningsfulla.
GMKs ordförande Densloe var konferencier och välkomnade publiken till den första magiska klubben. Först ut var Cristabuu & Miss Else som visade sin Chaplin-akt som man även kan beskåda på SM/NM i Uppsala i slutet av april. Ett trassligt och komiskt nummer med rep och en enorm mängd prylar som dök upp ur hatt och från rökmoln. Bra jobbat och lycka till på SM/NM Christer och Else!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pierre Malm körde därefter sin close-up akt som Dr Malm med knasiga glasögon och flera kortrutiner. Han presenterade sina förmågor som ögonläkare, där han visade med en magiskt synundersökning att hans medhjälpare ifrån publiken inte bara hade synproblem utan även problem med minnet. Som tur var hade han glasögon och tabletter med sig, så att problemen gick att lösa. Den nyfikne kan beskåda även denna akt på SM/NM i Uppsala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dusenberg intog scenen som nästa artist och roade publiken med sina mycket uppskattade berättelser, kommentarer, och livsfilosofier. Som så ofta förbluffade han publiken med sina mentala förmågor. Förbluffande förutsägelser av en textrad i en tjock bok. Slumpvisa siffror valde sidan och raden och en fundersam åskådare fick kontrollera. Snyggt och mycket roande!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Henrik Salomonsson visade fin kortmagi där ess och jokrar försvann och dök upp. Close-up magi och fingerfärdighet som förvillade publiken.
Som avslutning på akt 1 visade Anton en del av sin roliga gycklar-akt. Ett spektakulärt och väldig underhållande jongleringsnummer med knivar. Men knivar var nog inte det värsta i det hela, att balansera på ett enkel stege och samtidig jonglera med vassa knivar verkade rent livsfarligt, och inte bara för artisten, för publiken höll andan att ingen kniv skulle flyga ut i publiken. Ett väldigt uppskattat nummer sa flera efteråt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publiken fick sedan ta en paus där det bjöds baguetter till fika fixat av klubbmästare Alexander Siemers. I den vanliga GMK-andan blev det förstås kaffe och kaka och mingeltrolleri. Samtidigt som man kunde reflektera över det vi sett på scen och ge feedback till artisterna om så önskades. Detta framför allt till SM akterna. Till barnens förtjusning bjöd GMKs främsta ballongartist Robert Berlin på ballongfigurer, för den som ville. Det var inte bara barn som gärna ville ha en kreation av ballonger utan vuxna förundrades också över Roberts snabba fingrar och stod i kö för att få med sig en ballongskulptur. Tack för det fina inslaget Robert!
Så var det dags för andra delen av framträdandena. Martin ”Ason Bson Cson” Rosvall, presenterade en fin liten akt där han visade hur han magiskt återställer en tidning som hans fru hade rivit i bitar. Tur det, annars hade vi nog inte fått höra de stora småländska nyheterna. I anslutning presenterande Martin en akt med 5 röda kort, eller var det 4 röda och ett svart, eller 3 röda, eller 2 röda”¦nähä, det var nog inga röda kort alls utan alla blev klöver dam. Ason Bson Cson lyckades sedan att förvandla samtliga kort i lokalen till klöver dam. Kul och väldig underhållande lek med kort.
Andreas Lindberg påverkade mentalt en åskådare att slumpvis välja en kort ibland många där det stod Julia på. Att åskådaren sedan visade sig sitta på ett foto av Julia Roberts var mycket märkligt. Uppskattat och underhållande nummer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Danolan visade kortmagi. Han berättade en historia om att det var viktigt att titta på kortet man väljer och komma ihåg det men man kan också skriva sin signatur på kortet så man vet vilket kort man valt. En åskådares signerade kort visade sig sedan ha samma valör som ett kort Dan redan hade signerat i sin plånbok. Publiken applåderade detta mysterium.
Klubbmästaren Alexander Siemers hade ett rep med sig som på ett mystiskt sätt delade sig och blev helt igen i en åskådares händer. Inspirerat av Shoot Ogawa blev ett långt rep till en ring och ett kort rep, och till ett långt igen, och så vidare.
Densloe förutsåg en åskådares val av kortet klöver kung innan Ason Bson Cson avslutade kvällen med en bägarrutin där en liten tennisboll försvann och dök upp och sedan blev både en och två större bollar innan det var en clementin i bägaren. Snyggt som vanligt, Martin, och en fin avslutning på kvällen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GMK tackar alla i publiken och alla artisterna för en trevlig magisk afton!
Text Alexander Siemers och Leif Densloe.   Foto Anders Ripa.
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.