Norskt besök i Nyköping

Erling Solland och Herman Berthelsen reste från Tønsberg måndagen den 7 mars klockan 08.00 och var framme på Skogsvägen 18 A i Nyköping klockan 15.30. Gertrud och jag tog emot de välkomna vännerna med kaffe. Erling är en av de mest bokade trolleriartisterna i Norge samt storsamlare av trollerirekvisita, och Herman är trollkarl, buktalare, cirkusentusiast, författare m.m., så visst fanns det ämnen att diskutera!

Bland annat så såg jag ett fint bildsvep över Erlings samlingar. Han har ju 100% av Egelos trolleri- och skämtartiklar, 99% av alla Harries tillverkade trolleritrick komplett med beskrivningar, massor av Chevalier Nics, Top´s, Supreme´s, Magic Hand´s tillverkningar. Herman är storsamlare av cirkusböcker – ändå fann han vid genomgång av mina ett 20-tal, som fick följa med till Norge.

Tiden gick fort och snart stod Mr Zeth utanför – han skulle skjutsa oss till Hemgården i Norrköping, där det skulle bli årsmöte med Moderna Illusionisters Cirkel och framträdande av Mr Dannyman, vilket vi alla såg fram mot. Det blev en trevlig kväll, som våra norska vänner uppskattade mycket! Se separat referat!

På tisdagen befanns vi oss i Magi-Arkivet klockan 09.30. Erling började ögonblickligen titta genom alla hyllorna – det kanske fanns något han saknade… Och Herman gick igenom alla cirkusaffischer. Och faktiskt – båda fann vad de hoppats på och Magi-Arkivet fick lite mera plats! Vi hann dricka kaffe i den magiska miljön och berätta åtskilligt för varandra. Vilken förmiddag!

2016-03-08 10.44.25

2016-03-08 10.43.28

Men dagen var inte slut. Vidare till Kulturhuset Slottsvakten, där de olika samlingarna/utställningarna besågs, och avslutningen blev min trolleriutställning där, som fick bra betyg av experterna.

DSC_2819

DSC_2820

DSC_2825

Herman Berthelsen, Christer Nilsson, Erling Solland

Vi avslutade med en härlig lunch på NK-villan, och klockan 14.00 åkte Herman och Erling tillbaka hem till Norge – en liten tripp på 48 mil. De påstod båda att det var värt besöket – och vi hade haft en fantastisk tid tillsammans!

Herman Berthelsen och Erling Solland var i Nyköping den 16 oktober 2012 förra gången – de är välkomna tillbaka flera gånger!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Norskt besök i Nyköping”

  1. Tusen takk for et veldig flott og inspirerende døgn med deg og Gertrud. Det ble en fin kveld sammen med svenske tryllekollegaer på MIC årsmøte.
    Takk for den store gjestfrihet dere viste oss, og for all god mat og drikke. Det føles som om jeg har vært på en mini-tryllecongress. Det var spennende å, nok en gang, få se din store tryllesamling. Noen “godbiter” fikk jeg med hjem til min samling også.
    Hils til Gertrud!

    Magisk hilsen
    Erling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.