Ove Dahl ”“ specialnummer av Tryllemagazinet

k640_dahlhefte

Jan Crosby har med hjälp av Magiske Cirkel Norge och Den Magiska Ring gett ut en tidning på 48 sidor till minne av den norske trollkarlen Ove ”Diando” Dahl. Han dog för åtta år sedan och gjorde åtskilligt för magin under den tid han levde. Han var i unga dagar en mycket duktig manipulator med bl.a. ett andra pris i manipulation i Nordisk Mesterskap. Men hela livet var han en mycket god underhållare och hans käpphäst blev mentalism.

Privat var Ove en skicklig affärsman, och sina pengar tjänade han mest genom firman EFI A/S som säkert många även i Sverige kommit i kontakt med. 2001 skänkte han Magiske Cirkel Norge en miljon kronor och tidigare hade han upprättat en minnesfond på 50.000 kronor. (Inom parentes kan nämnas att trollkarlen Sid Hamed/Pehr Logander tänkte donera Svensk Magisk Cirkel en miljon kronor, men då ingen i dåvarande styrelsen tömde postboxen, så fick han aldrig något svar på sina brev, tröttnade och slopade gåvan”¦)

Sidorna är fyllda med Ove Dahls magiska äventyr under åren. Då Jan Crosby var en av hans närmaste vänner och nu är skribenten, så handlar det givetvis också mycket av de arrangemang som dessa två gjorde ihop.  Många sidor handlar om mentalism ”“ både om trollkarlar som arbetat med detta och även hur.

En mycket elegant tidskrift med ett intressant och omväxlande innehåll som Ove Dahls minne är väl värd!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.