Sällskapet Magiska Bröderna i Göteborg lades ner 25 februari 2016

SMB_logga_300

Sällskapet Magiska Bröderna i Göteborg grundades 16 juni 1959 och lades ner på årsmötet 25 februari 2016. Det blev 57 magiska år av brödraskap och delat intresset för trolleri. Sällskapet har inte lyckats rekrytera nya medlemmar eller sammansätta en styrelse enligt SMBs stadgar. Därför togs beslutet om att lägga ner SMB på förra årsmötet och fastslogs nu enligt stadgarna.

Vice president Nils-Olof Karlsson ledde mötet tillsammans med sekreterare Stefan Berggren. En hälsning kom från sällskapet president, Hans Tönnvall, som tyvärr inte kunde medverka på grund av sjukdom. Samtliga närvarande medlemmar ses på fotot nedan, deltagandet var stort på detta viktiga årsmöte.

SMB2016

Dagordning och röstlängd godkändes. Styrelsen läste upp verksamhetsberättelse och bokslut för verksamhetsåret 2015. Det har inte varit någon aktivitet eller avancerade transaktioner så allt godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Valberedningen hade inte fått in några förslag på en ny styrelse varför nästa beslut blev att lägga ner sällskapet. Röstningen blev enhällig för nedläggning och mötesordförande fortsatte då med de praktiska besluten.

Styrelsen sitter kvar för att avsluta räkenskaper och fördelning av inventarier till sista mars. Biblioteket kommer att skänkas till Göteborgs Magiska Klubb med hopp om fortsatt aktiv magiverksamhet i Göteborg. Föreningens egna tidning Hofnarren, bordsstandar, fana, mötesklubba och övriga saker som har historiskt värde kommer att skänkas till Svensk Magisk Cirkel med hopp om bevarande. SMC får fritt besluta vilka av dessa saker som passar i sitt eget bibliotek och vilka som passar bättre hos Sveriges Magiarkiv, som är Christer Nilssons unika samling för bevarande av magihistoria. SMBs redovisning, styrelseprotokoll och andra dokument kommer att lämnas in till Regionarkivet där de bevaras för framtida intresserade. Sällskapets kvarvarande kontanta medel efter bokslut kommer att skänkas till Cancerfonden enligt stadgarna paragraf 15. SMBs hemsida sägs upp och försvinner vid årsskiftet.

Densloe berättade om Göteborgs Magiska Klubb som har sina möten på Teater Buratino och att flera medlemmar redan är medlemmar i båda föreningarna i Göteborg. Alla medlemmar som vill fortsätta med magiska möten är välkomna till GMK.

Efter årsmötet åts en god middag och det trollades och pratades magiska minnen till sent på kvällen i god tradition. SMB hade 16 betalande medlemmar 2015 samt de tre hedersmedlemmarna Olof ”Larino” Larson, 96 år, som är den ende kvarvarande stiftaren, Stig Stjernhammar samt världsmästaren i kortmagi Lennart Green.

Tack alla medlemmar för dessa år!
Leif Densloe

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.