SMC och Conjuring Arts Research Center

Svensk Magisk Cirkel har den stora äran att meddela att vi snart kommer skicka fler trolleritidningar och häften till Conjuring Arts Research Center (CARC) i New York som de kommer digitalisera och göra tillgängliga likt Trollkarlen. Se https://magiarkivet.se/2014/smc-inleder-samarbete-med-conjuring-arts-research-center-i-new-york/

Vi skulle vilja tacka Göteborgs Magiska Klubb och Sällskapet Magiska Bröderna som har gett tillåtelse att skicka tidningarna Tricks respektive Hofnarren och som också har donerat många tidningar.

Ett stort tack till Gay Ljungberg och Ingemar Isaksson som har gett tillåtelse att skicka tidningarna Magic Master respektive Trollerisamlaren.

Även ett stort tack till John Houdi, Tomas Andersson och Kjell “Svindlar-Svasse” Svanholm som har gett tillåtelse att skicka sina seminariehäften.

Vill också ge ett postumt tack till Lars “Rowland” Rolander som gav tillåtelse att skicka hans tidning Merlin och Then Skånske Trolleristen.

image1

Vill också tacka Sven-Arne Karlberg som har skickat en hel del tidningar och häften biblioteket har saknat och till Christer Nilsson som har donerat en enorm samling Nordiska tidningar och vars bibliografi https://magiarkivet.se/pages/bibliografi.htm har varit till ovärderlig hjälp. Även ett stort tack till Anderz Unger som har gett tillåtelse att digitalisera hans bibliografi Bibliografisk Vägledning i Svensk Trollerilitteratur.

Till sist ett stort tack till Jan B. A. Janson för hans generösa donation och för att ha inlett detta samarbete med CARC.

Sedan skulle vi vilja be hjälp från er. Vi försöker bevara en samling i Svensk Magisk Cirkels bibliotek och donera en samling till CARC. Därför letar vi nu efter dessa tidningar och om någon har något av dem får ni gärna kontakta oss.

Hofnarren av SMB
Nr 7 dec 1961
Nr 4 1960 om den existerar.

J.M.K:s Magiska Kvartalsblad
Nr 3 1951
Nr 1 1962

Magic Master av Magic Marketing
Årg 1 Nr 3
Årg 2 Nr 1
Årg 3 Nr 1
Årg 3 Nr 2

Merlin av Lars Rolander
Nr 5 Jan 1976

Tricks av GMK
Alla från åren 1946-1948
Årg 5 Nr 8 Dec 1950
Årg 6 Nr 7 Nov 1951
Årg 19 Nr 92 1967
Årg 46 Nr 183 Dec 1995

Lecture Notes – 1986 av John Houdi

Praktiskt trolleri! – 1993 av Kjell “Svindlar-Svasse” Svanholm

En komplett lista över de tidningar SMC har och letar efter kan man se här

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sbmEO0cUyuvVzjPvCNEDmap79BK_CC1YSjAk7ZeiCtM/edit

Sedan om ni själv har önskemål eller har en egen trolleritidning, häfte eller bok som ni skulle vilja göra tillgänglig via AskAlexander eller om ni har gamla Svenska eller Nordiska böcker i er ägo eller annat av intresse får ni gärna kontakta oss.

Erik Nordvall
Svensk Magisk Cirkel

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.