Svensk Magisk Cirkels facktidskrift TROLLKARLEN

12647524_581898181957539_6585503282535830120_n

La Gènie des Roses, Robert-Houdin. En mekanisk fågel förvandlas till en levande

Nyss kom redaktören Christina Nymans andra nummer av TROLLKARLEN. SMC hade bestämt att detta skulle bli 2015 års 4:e nummer, men glädjande nog ändrade man sig, så detta har fått bli nr 1 2016. Mycket bra!

Christina har gjort detta till ett temanummer. Temat är magihistoria, och det ska bli väldigt intressant att få läsa på SMC:s facebooksida hur det tas emot. För visst kommer det att skrivas där?

Lars-Peter Loeld berättar om 14th Los Angeles Conference on Magic History, Per Eklund om 6th European Magic History Conference och Christina Nyman om ett besök hos storsamlaren Volker Huber. Alla artiklarna är mycket intressanta, och många blir säkert förvånade över att intresset för magins historia är så stort. Trolleri består inte bara av kortkonster!

Men övriga sidor inom trolleriet får också sitt. Magnus Bodin och Peter Pedaja berättar om The Event och The Session 2016. The Session är en kongress för close up-trollare och The Event ägnas åt mentalism och kort ”“ om jag förstått det rätt. Magnus Bodin har också åtagit sig att referera Derren Browns show Miracle.

Dessutom innehåller det 28-sidiga numret Hanna Günters redogörelse om juniorernas verksamhet, Redaktören har ordet och Presidenten har ordet. Ray Matson verkar väldigt nöjd med det gångna årets verksamhet inom SMC.

Alla medlemmar bjuds också in till SMC:s 70-årsjubileum och årsmöte, som hålls med svenska och nordiska mästerskapen ”“ i samband med Johans Ståhls Uppsala Magic and Comedy den 22-24 april.

Tack Christina för ännu ett läsvärt nummer av TROLLKARLEN och tack Axel Adlercreutz för sedvanlig snygg layout!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Svensk Magisk Cirkels facktidskrift TROLLKARLEN”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.