Sveriges Magi-Arkivs lokal tömd!

Den 9 november kom Tim Star och Mattias med sitt stora släp för att hjälpa mig att tömma arkivlokalen. För trots att det rensades ordentligt vid förra hämtningen, så blev det åtskilliga flyttkartonger fulla med trollerirelaterat material kvar, som kan komplettera trollerimuseet. Tim Star fick med sig hela min stora samling trollerikataloger, som nu ska läggas ihop med Tims lika stora, så nu kommer detta säkerligen att bli Europas största trollerikatalogsamling.  Mitt stora ritningsskåp med alla dubblettaffischer blev Tim Star glad för, då han nu kan förvara alla sina affischer platt istället för rullade. 100-talet monterade affischer och dess blädderställ kommer att visas i trollerimuseet – en del av dem i alla fall. Och t.o.m. ett 15-tal bokhyllor fick åka med till Kolmården…

Jag behöll mitt ritningsskåp med cirka 2000 trolleriaffischer, för något måste jag ju ha att roa mig med! Och alla 100-tals pärmar med material om trollkarlar samt foton släpper jag inte än på många år – förhoppningsvis.

p1050192

Mattias var mycket verksam även om det inte ser ut så här! 

p1050191  p1050193

Tim Star jobbade så svetten rann! Mattias´bils baklucka var välpackad, och släpvagnen var så full så att man inte kunde få in ett A4-ark till sa “flyttgubbarna”!

Man frågar mig ofta om jag inte saknar min samling. Faktiskt inte! Samlingen, som jag startade 1946, och som under åren vuxit och blivit mycket omfattande och värdefull, har kommit i Tim Stars  goda händer ”“ en lösning som inte kunde ha blivit bättre. När helst jag vill, kan jag åka några mil och bese allt, som nu dessutom exponeras på ett betydligt bättre sätt än jag hade möjlighet att ge föremålen i min lokal. Dessutom har det visat sig att folk hittar dit och finner utställningen mycket intressant, på ett sätt som vi aldrig hade vågat hoppas på. Jag skulle bli glad om även trollkarlar får upp ögonen för Sveriges Trollerimuseum (http://sverigestrollerimuseum.se)!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

4 reaktioner till “Sveriges Magi-Arkivs lokal tömd!”

  1. Jeg er takknemlig for at Erling Solland og jeg to ganger har fått besøke ditt fantastiske arkiv. Det er alltid litt trist når ting forandres. Men denne gang ser det ut til at det er blitt en vellykket forandring. Til våren vil vi ta en reise til det nye trollerimuseet som ser helt fantastisk ut på bildene. Flott at Tim Star fortsetter ditt imponerende arbeid.

  2. Christer, kan förstå din känsla att efter alla år och alla turer kring din samling,
    att den nu äntligen har fått ett nytt hem. Vet hur du mycket du har försökt hitta en varaktig lösning, men av olika anledningar har det inte kommit till skott, förrän nu.
    Av bilder och reportage från Sveriges TrolleriMuseum, Tim Star och hans medhjälpare förstår jag att det har blivit den bästa lösningen. Tar kontakt med Herman Berthelsen och Erling Solland, så hänger vi med på ett besök. Conny Ray och Ulla.

  3. Vilken bra lösning detta blev och skönt att allt både gått bra och känns bra. Vilket jobb ni, alla inblandade, lagt ner för trollerihistorien och alla trollerikonstnärer. Det ligger säkert många kulturella skatter kvar som från sina lådor väntar på att bli “upptäckta”. Jag får sådan lust att börja gräva…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.