Tord Caligaris föreställning “Trollkarlens kappsäck”

Tisdagen den 1:a november besökte jag Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg för att kolla in Tord Caligaris föreställning “Trollkarlens kappsäck”. Teatern han spelar på är liten, intim och otroligt mysig. Målgruppen på Alfons Kulturhus är små barn och deras syskon. Det betyder att som underhållare måste det material du levererar nå såväl de minsta barnen, deras storasyskon och helst också deras föräldrar.

cameringo_20161103_120338

Caligaris föreställning inramas av skön jazz som synkar oerhört väl med hans mycket tydliga karaktär – en hobo-clown. Teatern blir snabbt full av förväntansfulla barn och vuxna och Caligari tar lugnt emot alla besökarna med handskakningar, vinkar och hjärtliga välkomnande. När alla sitter på sina platser introduceras första numret och barnens engagemang sprudlar över hela rummet. Caligari är lyhörd och lyfter in barnen när de funderar på saker.

Föreställningens absoluta höjdpunkter är när Caligari med endast en snusnäsduk och en serie knutar får hela salongen att tjuta av skratt. Flera klassiker framförs, och konsekvent presenteras dessa genom en rofull och hjärtlig karaktär som barnen verkligen älskar. Om och om igen hör jag hur barnen skryter för varandra att de minsann har sett honom förut.

cameringo_20161103_120244

Jag lämnar Alfons Kulturhus med ett varmt hjärta och rekommenderar alla som tycker om barnunderhållning att spana in Caligari på Alfons Kulturhus. Har du dessutom små barn är platsen i sig också värt ett besök. Oavsett om barnen gillar Alfons eller ej.

Anders ARKADIA Sebring

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Tord Caligaris föreställning “Trollkarlens kappsäck””

  1. Suverän underbar människa genialisk artist! Jag och min 3 åring älskade föreställningen . Tack så mycket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.