GMK hos Gay Ljungberg 2 september 2017

Det blev en rivstart på hösten när Göteborgs Magiska Klubb samlades hos Gycklaren i Halmstad på klubbens första träff för hösten. Bara att få komma in i ett magiskt landskap som en trolleriaffär är, känns fortfarande spännande för denne skribent som varit med några år.
Sammanlagt var vi ett trettiotal, varav ett antal som inte tillhörde klubben. Efter en lunch med sedvanligt god kvalitet serverat av Birgitta Ljungberg, hälsade Leif Densloe välkommen, tackade värdparet Ljungberg för gästfriheten, och presenterade klubbens höstprogram.
Gay Ljungberg svarade för programmet med ett seminarium om att ha bra kontakt med sin publik under ämnet Audience Management, om vilket han också skrivit en bok med samma namn.
Seminariet innehöll mycket tänkvärt, många konkreta tips att ha med sig när man möter en publik och framför allt hur man når fram till och får kontakt med publiken. Han konstaterade att: ”“ Det är viktigare att få kontakt med publiken än att imponera på den.
Han pratade bland annat om hur viktigt det är att skriva ett manus, han nämnde om hur man bygger upp ett program, hur man anpassar ett trick när man har olika publik som kan vara familjer, som vid table-hopping eller vid mingeltrolleri. Han visade oss hur man kan inleda en föreställning, hur man väljer ut en medhjälpare från publiken och inte minst hur man får med sig denne upp på scenen. Det var mycket vi fick med oss, och som avslutning på detta seminarium visade Gay sin rutin med Malini Egg Bag och tipsade om några förbättringar han gjort.
Vi som var där från klubben hade inte bara fått matnyttig information, många hade också med sig en vit påse med Gycklarens logo, och vad den påsen innehöll får vi kanske se på någon klubbträff framöver.
Det som fortfarande klingar i luften på vägen hem, är är hur viktigt det är med att ha bra en kontakt med publiken.
Text: Thorbjörn ”Conny Ray” Holmqvist ”“ Foto: Thorbjörn och Leif
Conny Ray, Leif Densloe, Gay Ljungberg

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.