Göteborgs Magiska Klubbs månadsmöte den 3 april

Våren kom så smygandes en afton i april. Närmare bestämt den 3:e april. Solen sken på Buratino teater när jag anlände kvällens klubbmöte. Redan utanför satt en handfull trollkarlar och trollade för varandra. Dagens tema var mynttrolleri, ett ämne som klingar gott i en trollkarls öron.

Vi var många som samlats kring dessa små metallbitar som man kan trolla med. Leif inledde med att visa olika mynt, både gaffade och icke gaffade. Olika valörer samt de nya sedlarna som vi förärats med. Leif visade också lite skötselråd med silvermynt och eftersom det är ett glatt gäng i GMK så fylldes meningarna i varandra av erfarenheter från alla mötesdeltagare.

Gaston, Christer Jönsson och jag själv delade med oss av våra olika erfarenheter av mynttrolleri. Det hela blev en sorts mini workshop i ämnet och vi älskar ju detta i GMK att få dela erfarenheter med varandra.

Mitt i allt delande så fikade vi också. Alexander, vår klubbmästare hade dukat upp mackor och kaffe så vi kunde mingla och trolla ännu mera med mynten.

Det var andra som trollade denna kvällen. Vi fick bland annat se en introllning av Dr. Bo. Han bjöd på en fin akt och valdes naturligtvis enhälligt in i GMK.

Dusenberg bjöd oss på sina bästa experiment. Dagen till ära hade han ett fantastisk fint experiment med just mynt men fortsatte också med att förbluffa oss med en kortlek och hjärnas bryderier.

Lars Rapp visade att man också kan använda pokerchips som alternativ till mynt. En fin rutin med pokerchips genom bordet. Både upp och ner.

Mario visad på en humoristisk akt där han började med att ifrågasätta sin inköp från den senaste auktionen. Det fanns ju ingen beskrivning. Det hela var naturligtvis en komisk plot där han visade underhållande trolleri med en Square Circle samt ett mjölkglas.

Trolleri på Buratino teater

 

Leif Densloe, Dr Bo

 

Martin Rosvall, Gaston 

Vill passa på att ge styrelsen en eloge för att ha välplanerade och intressanta möten ordnade för oss medlemmar i GMK. Den här kvällen var inget undantag. Det är roligt att gå på möten och dela med sig av sina erfarenheter. Tack så till alla som gjorde den här kvällen till vad den blev. Jag hade supertrevligt.

Text: Martin ”Ason Bson Cson” Rosvall Foto: Christer Wilén 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.