Göteborgs Magiska Klubbs möte den 2 oktober

Dags igen för ett klubbmöte på Teater Buratino. Kvällens möte inleddes med en tyst minut för vår medlem Leif Olsson som tyvärr avlidit vid en ålder av 75 år. Leif var medlem i GMK sedan 1988 och har ofta hjälp till att filma klubbens seminarium och föreställningar.
Efter det drog vår ordförande Leif Densloe igång mötet med lite muntrare inslag i form av lite magiska nyheter. För att nämna några saker så ”puffades” det för vårt klubbmästerskap som kommer att äga rum den 4 december. Ett perfekt tillfälle för att kunna öva in sin akt till SM som kommer att hållas under Uppsala Magic & Comedy i april. Bästa junior (under 18 år) kommer också att tilldelas ett specialpris på 500 kronor på klubbmästerskapet. Så sätt igång och träna!
För att kunna öva lite extra inför SM kommer vi även öppna dörrarna igen för ”Magiska klubben” den 2 april 2018. Mer om det hittar du här i kalendern.
Innan kvällens klubbworkshop ”Scenmagi” drog igång hade vi en introllning. Jonas ”Farbror Pjöxa” Schönemann bjöd på en mängd olika trolleri. Roligt och trevligt och Jonas var duktig på scen. Och efter en sedvanlig röstning fick Jonas sin GMK-pin och hälsades välkommen till klubben.
Martin höll ett fint och intressant föredrag om scentrolleri och delade med sig av sina erfarenheter. Vi fick bland annat med oss tipset: ”Vad vill jag? Vad har jag? Vad kan jag?” viktiga frågor att ha med sig när man bygger sin akt. Han visade några olika rutiner och berättade hur han tänkt samt hur man kan förändra sin föreställning.
Efter fikat tog Anton över scenen, och delade med sig av sina erfarenheter vad det gäller scenframträdande med jonglering och eld och hur man ska placera publiken på ett bra sätt. Med hjälp av Mattias fick vi en gedigen visning av hur man kan och bör använda sig av ljussättning. Mattias visade också hur ljud och ljus fungerar på Teater Buratinos scen.
Avslutningsvis rundade Alexander av kvällen med hjälp av sitt ”spöke” och trollade fram dukar ur en tidning. Vi kunde diskutera hur det såg ut på scen i olika ljussättning.
  
  
Text: Fredrik Löf ”“ Foto: Fredrik Löf och Christer Wilén
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.