Magiska Brödernas årsmöte

På söndagen hade Magiska Bröderna (MB)  sitt årsmöte på Norra Brunn i Stockholm. För er som inte känner till det så är MB Sveriges äldsta trolleriförening och de större sammankomsterna är ett höstmöte och ett vårmöte. Under många år har också en magiska kryssning funnits med på programmet. En sådan planeras även i år, till hösten. Däremellan hålls en rad lectures och workshops med syfte att förbättra medlemmarnas magiska kunnande och känslan av glädje i underhållningsformen trolleri. Föreningens store dirigent är Crillo, Christer Lindgren, vars idéer kring föreningen och dess verksamhet aldrig sinar.
Årsmötet och tillika vårmötet hölls alltså söndagen den 23 april på Norra Brunn i Stockholm. Medlemmar med familj är alltid närvarande och man får också ta med sig gäster. Detta skapar alltid en mycket familjär, opretentiös atmosfär. Ett femtiotal gäster var närvarande under söndagen. Förutom magiskt mingel, en alltid lika rolig entrickstävling som denna gång hade temat Sucker Tricks, åts det god mat (Wallenbergare) och så fanns givetvis de inbjudna gästartisterna. Temat var buktaleri.
Det är alltid bra gästartister hos Magiska Bröderna. Då föreningen i höstas gästades av Arkadia, Anders Sebring, fick de som sökt sig till Norra Brunn i år mötas av Filiokus Fredrik och John Houdi. Fredrik inledde med att berätta om buktaleri. Vi fick inte bara få inblick i buktaleriets historia, utan också se och höra exempel på olika tekniker som man behöver behärska för att klara av denna konst. Dessutom skrattades det åt de härliga karaktärer som Fredrik sedan många år arbetar tillsammans med. Fredrik roade verkligen publiken i den avslutande föreställningen och vi förstod att bra teknik bara är början innan man blir ett rutinerat proffs som Fredrik. Missa inte Fredriks senaste trolleribok: Djurtrolleri (Bonniers förlag).
John Houdi, ett annat superproffs med enorm erfarenhet kring buktaleri, blev först intervjuad av undertecknad kring hur man bl a ska förhålla sig till sin publik då man framträder med buktaleri, men också trolleri. Fundera själv: Hur vet du vem du ska ta upp på scenen, och vad gör du om du någon gång får upp fel person? John Houdi avslöjade flera hemligheter och visade hur buktaleri kan användas med en åskådare i stället för en “docka”. Avslutningsvis visade även John hur allt “fungerar” i verkligheten genom den avslutande föreställningen tillsammans med Fredrik. Nu visste alla var skåpet skulle stå! Missa inte de specialpriser John nu har i sin webbshop, bl a om buktaleri.
Vi hade såååå roligt tillsammans med Fredrik och John. Vilka glädjespridare! Tack till Crillo, Magiska Bröderna, personalen på Norra brunn och fantastiska Filiokus Fredrik och John Houdi! Ni är grymma! Med känslan av en inspirerande minikongress i magen somnade jag gott efter att som vanligt fått en gratis uberkörning hem av John. Tack!
PS: Ja, ni undrar säkert hur det gick i entrickstävlingen, som styrdes upp av Dag Lofalk? Mr Dannyman vann rättvist! Grattis! DS.
Per Eklund
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.