METODIK – en dansk trolleritidning

Fick just två danska trolleritidningar från Pegani ”“ Tack Steen! Det är Metodik forår 2017 nr 1 och sommer 2017 nr 2. Jag hade inte en aning om att dessa tidningar fanns! Redaktör är Mads Strange och han gör även layouten till de mycket eleganta tidningarna på tjockt härligt papper.

Mads fick idéen till att ge ut en trolleritidning 2012, då det sista numret av Pegasus kom. Det tog några år innan projektet blev verklighet, men nu har det blivit av. Meningen är inte att det ska vara ett nytt Pegasus, men en verkligt bra trolleritidning har det blivit. Mads har en stor skara medarbetare ”“ ingen fast skara utan alla som har en riktigt bra artikel eller ett trick är välkommen att medverka.

Metodik nr 1 innehåller an längre artikel ”Er tryllekunst en kunstform?” Två korttrick ”Tag et kooooort” och ”Ja, nej är mitt kort”. ”Kvantiative og kvalitative laesningar” handlar om mentalism. ”Not all shows are ment to be good” och ”Benjamins bagateller” avslutar det 26-sidiga numret.

Metodik nr 2 är på hela 56 sidor. ”Historien om den magiske stjerne” är en 10-sidig artikel om Steen Pegani, hans och firmans biografi med stora härliga foton. ”The breather crimp” beskriver hjälpmedlet crimp, dess historia och möjligheter. ”Med hele världen som scene” berättar om trollkarlen och äventyraren Jesper Grönkjaer. Några ”Abraka kryds” att koppla av med. En interview med Mads Fencker ”“ tvåan i Talent. ”Begavet break” – varför uppträder du?  ”Vaek med pengene!” 3 mynt försvinner ett och ett. ”DM i trylleri.” ”Beslutningen.” ”Mentale fiduser.” ”The SideStele.com” ”“ en blogg för korttrollare. Horoskoper.

Jag rekommenderar en kontakt med redaktören Mads Hjeds Strange madstrange@hotmail.com  Finns även på Facebook under Metodik. Var inte orolig för den danska texten ”“ den är ganska lätt att läsa och förstå! Metodik ska utkomma två gånger per år.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.