MIC:s månadsmöte den 5 december

“Lilljul” stod på programmet för årets sista möte i Moderna Illusionisters Cirkel på Hemgården i Norrköping. Det blev en rolig och god kväll för de 24 närvarande!

Vår president Martin Nilsson hälsade vår gäst Erik Nordvall välkommen till oss och Erik tog vid och hade ett seminarium för oss.

Vi fick sätta oss alla runt ett bord och en del fick sitta på scenen så att alla kunde se bra! I seminariet visade Erik en del självverkande korttrick där han bland annat spelade poker med några av oss. Han visade rep och ringtrick med fina effekter. Därefter hade han en härlig rutin med kork och en liten genomskinlig flaska. Där slutligen korken (som kunde vara signerad) låg i flaskan. Som avslutning av seminariet gjorde Erik ett trick från 1500-talet som han givetvis utvecklat en del. Erik var generös med att visa och berätta om de olika idéerna och tankar varför han gör si eller så. Ett kul och positivt seminarium där tiden bara sprang iväg.

Nu fick vi inta en julinspirerad landgång och till dricka blev det julmust. Därefter fanns även kaffe och en kaka. Det blev ett härligt sorl bland borden och det är härligt att få sitta och samtala med många trollerientusiaster. När väl sista kaffedroppen kommit ner i strupen var det åter dags för Erik Nordvall.

Erik bad oss att sätta oss runt bordet och han började sin show med att sticka in en penna i kinden. Inte nog med det så tryckte han pennan upp i näsan för att ta ut den genom munnen! Det var lite uppvärmning…. Därefter blev det kort för hela slanten!! Erik bjöd in flera av de som satt runt bordet att spela poker. Det var Erik som satsade pengarna och lovade att den som vann skulle vinna slanten! Av någon anledning vann Erik hela tiden oavsett om det låg en tjuga eller tvåhundring i potten. Eller om den som hade bäst eller sämst kort skulle ta hem spelet. Som avslutning på hans show så delas alla kort ut i fyra högar och det visar sig att varje hög har stege i respektive färg! Ett suveränt avslut på en härlig show! Applåderna lät inte vänta på sig! Tack Erik för att du ville komma till MIC och förgylla vår Lilljul!

  

Som avslutning på kvällen kom Tomten och de som ville byta julklapp fick med sig ett nytt spännande trick att jobba med. Kanske just det tricket kommer till användning under julen!

Styrelsen i MIC vill redan nu önska er alla en härlig adventstid, en God Jul och ett magiskt 2018!

Mötesanteckningar och foto genom sekreterare Göran Nordfeldt

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.