MIC:s månadsmöte den 8 maj

Det var ett varierat program som det bjöds på vid det senaste mötet den 8 maj i MIC, “Moderna Illusionisters cirkel”. Presidenten Martin Nilsson hade till en början information om det som ligger framöver och det är framförallt vår “Försommarfest” vid Trollerimuseumet i Kolmården den 20 maj. Där passande nog Per Eklund kommer och föreläser omkring “Trolleri som konst och kultur”.

Sedan visade Martin ett fint korttrick och berättade att det vid varje möte framöver finns möjlighet att visa trolleri för den som vill.

Sedan var det dags för Sebastian Lönn och han hade temat “kort”. Han gick igenom några av sina rutiner och gav oss bakgrunderna till varför han gör vissa rörelser som exempelvis att rätta till glasögonen. Det var intressant att se hur Sebastian byggt upp sina rutiner och hur han tänker utifrån att den “stora rörelsen täcker den lilla rörelsen”. Vi fick även mängder av instruktioner allt ifrån hur man ska hålla i en kortlek till de olika rörelserna i hans rutiner. Det är så inspirerande och njutbart att se någon som behärskar en kortlek på ett så smidigt sätt.

Fikapaus blev det därefter och idag var det premiär att ha med sig eget fika. Men givetvis finns det fika att köpa på Hemgården för den som vill.

Andreas Sebring var den som höll i kvällens andra del som kallades “trolleritillverkning”. Först gick Andreas igenom hur vi kan använda “kreativiteten som verktyg” och han gav oss exempel på vad en bra idé är och exempel på dåliga idéer. Som avslutning på den teoretiska delen gick han igenom sex olika nivåer av kreativitet. Där ett är att kopiera och där sex är att utveckla ett nytt koncept. Mycket intressant och lärorikt. Andreas gav även ut ett litet kompendium runt “Den kreativa arbetsprocessen”, förhoppningsvis leder det till att vi lättare förstår var vi själva är och vad vi bör göra för att komma vidare i den. Nu gick vi över i den praktiska delen där vi fick tillverka olika trolleritrick och framförallt hjälpmedel till dessa. Det är kul att göra saker tillsammans och detta befrämjar både gemenskapen och kreativiteten!

Vi alla 17 som hade samlats var nog alla glada för ett annorlunda möte där vi fått se trolleri, praktisera trolleri, fått teoretiska delar om att utveckla trolleri och skapa trolleri.

Vid tangenterna Göran Nordfeldt, sekreterare i MIC

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.