Moderna Illusionisters Cirkel, Kulturnatten i Norrköping

Den 30 september var det så dags för den årliga Kulturnatten i Norrköping och som vanligt var Moderna Illusionisters Cirkel där för att underhålla med sin magi. På plats var detta år Magi Martin, Magic Ramondo och junioren Fabian.

Det var gott om folk som under några timmar på Norrköpings stadsmuseum bjöds på både mingeltrolleri och magiska föreställningar. Vid mingeltrolleriet gick trollkarlarna runt förundrade besökarna med sina closeup-trick. Det trollades med allt från små gummiband till långa rep och det var mer än en gång som man i folkhavet kunde höra någon utbrista -Nej! Det är inte sant! Det där går ju inte!
Efter en stunds mingel var det dags de tre magikerna att ge sin första av två föreställningar. Magi Ramondo var först ut och inför fullsatt publik så trollade han bland annat med näsdukar, kort och rep. När han lyckades att teleportera en åskådares ring till sin egen nyckelknippa så var det många som drog efter andan. 
Efter detta var det dags för en av MICs juniorer att äntra scenen. Elvaårige Fabian har bara trollat ett par år men lyckades ändå med ,att på magiskt vis, reparera sönderklippta rep, förvandla röda kort till blå och läsa åskådarnas tankar.
Sist ut var Magi Martin som också han bjöd på en mängd magiska trick. Publiken var dock inte så imponerade när Martin trollade bort en stor trätärning i sin magiska låda. Vi hörde alla hur tärningen åkte fram och tillbaka när han lutade på den. När en lucka var öppen så befann sig tärningen bakom den andra. Det trodde vi ja”¦ När Magi Martin slutligen öppnade alla luckor så fanns det ingen tärning där. Den låg istället på ett bord längre bort! Med hjälp av två yngre åskådare fylldes även Martins frus paraply av olikfärgade näsdukar utan att någon kunde räkna ut hur det gått till.
Efter showen var det ytterligare en stunds mingeltrolleri innan föreställning nummer två gick av stapeln.
Det blev som vanligt en mycket trevlig kulturnatt och det är roligt att intresset för MIC:s magiska framträdanden är så stort. Kanske satt där någon ung framtida MIC:are i publiken?
 
Ola Niklasson
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.