Moderna Illusionisters Cirkels månadsmöte den 4 september

Det var ett 20-tal MIC:are som hade samlats på Hemgården i Norrköping för att besöka höstens första trollerimöte.

President Martin Nilsson öppnade mötet och gav information om bl.a. att nästa möte är “Klubbaftonen” den 2 oktober. Den är endast öppen för medlemmar i MIC och anmälan görs till Anders Svensson senaste den 24 september. I övrigt berättade Martin stolt att styrelsen har enligt utlovat gjort en ny och uppdaterad medlemsmatrikel. Vi har nu 62 medlemmar, vilket lovar gott för framtiden.

Dagens första pass handlade om “att tävla i trolleri” och Andreas Sebring var den som höll i trådarna för det. Han gick igenom vad som krävs för att få vara med och tävla i trolleri och dess regler. Bland annat så måste man vara medlem i en magisk förening. Han gick vidare igenom de olika kategorierna som det tävlas i samt hur många poäng som minst krävs för att erhålla första, andra och tredje pris. Därför kan en ensam tävlande i en kategori komma exempelvis på tredje plats beroende på den erhållna poängen. Därefter tog Andreas upp de olika kategorierna som domarna tittar på och ger poäng. De är teknisk skicklighet, presentation, underhållningsvärde, konstnärligt uttryck, originalitet och magisk atmosfär. Passet avslutades med ett öppet samtal om olika aspekter när man tävlar. Det var ett bra och uppmuntrande samtal.

Efter fikat visade Philip Frondelius från Katrineholm några härliga trick med kort, spongbollar och spelmarker. Focus på det lilla och vips så hade han trollat fram 2 stora flaskor!!! Kul och härlig rutin.

Martin Nilsson hade hand om det andra passet “känslan för grupptrolleri”. Vi delades in i tre grupper. I den fick alla visa ett enkelt eller vanligt trick på ett neutralt sätt. Därefter fick man ta en lapp där det stod en “känsla”, exempelvis varm, intressant, tråkigt m.m. Då fick samma person göra samma trick igen men med känslan utifrån lappen. En kul, intressant och nyttig övning där alla får trolla och jobba på ett helt annat sätt än vad man brukar göra.

Som avslutning på kvällen berättade Andreas Sebring hur han jobbat och utvecklat egna principer vid tankeläsning. Mycket intressant att se och höra historien bakom alla problem som uppkommer och att du inte gav upp! Grattis Andreas!!

Något som gladde oss var att under kvällen hade vi två juniorer som bara älskar att lära sig mer trolleri. De liksom övriga fick en hel del nytt att tänka på och jobba med.

Mötesanteckningar genom sekreterare Göran Nordfeldt

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.