Örebro Magiska Cirkel i Tryggeboda den 7 maj 2017 kl 14 – för 7e året i rad

Konferencier var Ray Ardo som hälsade den talrika publiken välkommen. (I det närmaste fullsatt) Han inledde även med ett trick med skumbollar.

Sedan presenterades Trollkarlen Jonas (Jonas Århammar) som öppnade med Firewallet, Pop away wand, mouthcoil, mynt ur barns öra, Of dice and men och avslutning med hoppande katterna.

Nr 2 var Anthon endast 11 år och första gången på scen i lite större sammanhang. Framtrollade käpp, Professors nightmare, tankeläsning med valt kort, ringspelsrutin. Både musik och tal.

Nr 3 Willardo till musik,Käpp till ljusslinga, D´lite stoppas i mun kommer ut på ljusslinga, stoppas i påse som förvandlas till duk med röda ljuspärlor. Ljus till duk, Zebrasilk, 20th century duktrick, vatten i tidning, reptrick, flaska försvinner och blir till en dukfountain som sedan blir till en Peacocksilk, avslutar musikakten med svävande bollen (Dirk Losanders). Buktalardockan Kraxi skall trolla rep till duk, och efter diverse intermezzon lyckas han. Svenska flaggan på stång.

Pausen där alla fick inhandla lotter och fika.Trollkarlen Jonas mingeltrollade för fullt bland de fikande gästerna.Vädret var lite kylslaget mot föregående dag men alla var på bra humör.

Så började avdelning 2. Först ut var vår president Leo Kim. Åskådare slumpar fram två kort som hon skapar ett kort av. Leo Kim visar att ett tidigare visat kort i hans plånbok är samma kort. Golfkub blir en golfboll, asken som kuben/bollen låg i är plötsligt uppfylld av en kub med gräsmattemotiv. Äggpåsen med golfboll. Avslutning med Healed and sealed soda.

Nr 2 Long John som efter några års uppehåll gjorde come back och det märks att takterna sitter i. Myntrolleri med fram- och borttrollade mynt, Röd duk stoppas i ägg och avslöjas hur det går till. Tricket görs om, och ägget är äkta och den röda duken produceras ur ett rött märke på pannan. Produktion av dukar ur hatt.

Nr 3 Mattias Persson som mentalist utförde två nummer Psychokinetec Touches av Banachek, samt The invisible Touch av Lior Manor.

Nr 4. Trollkarlen Niclas fick låna en ring av åskådare, slipmaskin togs fram och ringen slipades bort. Ringen återfanns hängande i Niclas halsband. Kniv genom åskådares arm, ballongsväljning. Framtrollning av flaska ur duk, svävande bord, och avslutning med tvättbjörnen Rocky Racoon.

Ett roligt mål för ÖMC varje år är denna föreställning och en mycket tacksam publik, många applåder och skratt hördes i Missionshuset där vi befann oss. Gott fika och bröd gick att köpa till en rimlig penning. Även korv och bröd såldes med rykande åtgång. Det rikliga prisbordets innehåll försvann när alla lotterna var sålda.Vi är välkomna igen nästa år, så det har blivit en riktig tradition.

Jonas

Willardo

Anthon

Hela ensemblen

Willardo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.