SMC:s månadsmöte med Erik Nordvall

Den 7/3 satte sig ett glatt gäng trollkarlar runt ett bord för att lyssna på Erik Nordvall prata om sina tankar kring att studera magi. Mötet började med en demonstration av en riktigt häftig poker rutin där Erik hade förutsagt vilken hand alla hade fått utdelade på hopvikta papperslappar som legat på bordet från början.

Sen demonstrerade han tricket som hade inspirerat honom, där han hade ändrat bland annat principen bakom original effekten för att få fram sitt trick. Skapelsen av tricket var en läxa i hur om man förstår VARFÖR en princip funkar så kan man skapa varianter som leder till nya trick.

Han gick vidare med att förklara hur man också kan skapa nya trick genom att kombinera principer.  Det var väldigt intressant genomgång där Erik också nämnde några förslag på sätt att få igång kreativiteten.

Såklart för att förstå principerna och utöka sin verktygslåda av principer och trick behöver man studera mycket. Så resten av föreläsningen gick Erik igenom resurser man kan använda för att på bästa sätt studera sitt valda området.

SMC bibliotek är såklart ens stor resurs som rekommenderades starkt, och också hemsidor där man kan söka på ett trick eller princip och hitta böcker där det valda ämnet tas upp.

Väldigt användbart. Den här föreläsningen, både resurserna och Eriks tankar om att förstå principerna och kombinera dom kommer vara i mina tankar nästa gång jag dyker ner i litteraturen för att studera eller utveckla en idé.

Mötet avslutades till allas glädje med en demonstration av Eriks SM vinnande kort-akt.

Ett givande möte som uppmuntrar till djupgående och effektiva studier av magi.

Robert Ace

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.