Talang i TV4 del 1, 18/3

Detta måste vara den allra sämsta versionen av Talang som gått i svensk TV! Man kopierar så mycket från andra TV-bolag, så varför inte titta på alla de Talangprogram som gjorts och görs i andra länder? Där är det ordning och reda, stil och klass, och en jury som vet hur man uppför sig.

Hasse Silver skriver mycket bra: ”Tittade på nya Talang i TV4. Juryn borde direkt ha fått två illröda kryss! En av jurymedlemmarna gjorde bort sig direkt och började ifrågasätta den allra första deltagaren, innan denne ens hade påbörjat sin uppvisning. Jag förstår inte heller vitsen med att ha en gaphals i juryn som inte kan tala svenska? Egentligen anser jag att jurymedlemmarna är där för att se och bedöma inslagen, inte att vråla och åbäka sig eller att fälla elaka kommentarer mot deltagare som de inte tycker om. TV4 har gjort ett dåligt upplägg av Talang 2017. Det är deltagarna som är viktiga i en talangtävling, inte juryn med sina underliga och partiska infall. Att klippa bort juryn i kommande program skulle ge en klar kvalitetshöjning av Talang 2017.”

Var det så ont om talanger att man måste ta med alla utan urskillning? I den första timmens inslag var de allra flesta under alla kritik. När man låter tre till damer utklädda medelålders herrar, som försöker dansa, gå vidare, då undrar man vad juryn tänker.

Det var först när trollkarlen Daniel Kane kom in som man fick se en riktig artist! Käppar, duvor, borttrollad bur och produktion av jättepapegojan. Och fantastiskt, alla – t.o.m. Alexander Bard – öste beröm över Daniel! Självklart att han gick vidare.

Jag har alltid tyckt att sångare och sångerskor inte ska vara med i Talang ”“ de har ju egna fyndprogram. Men när siste deltagaren Ibrahim, ung invandrare som lärt sig svenska mycket bra på ett år i Sverige, började sjunga på svenska, då är jag glad att i alla fall han fick vara med!

De som gick vidare var:

Leymonie & Celine, två dansande syskon, 10 och 12 år

High 15, en grupp som dansade och sjöng

The Sugar Collective, stor grupp med dans

Dancing Kings, till damer utklädda herrar

Daniel Kane, trollkarl

Ibraham, sång

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Talang i TV4 del 1, 18/3”

 1. Tycker inte att det är roligt när domarna trycker på varandras kryss, varje domare
  måste ju bedöma själv.Lite lekstuga över det hela.
  Willy

 2. Både jag och min assistent håller med Hasse Silver om att domarnas uppträdande inte överensstämmer med domarrollen. Trots att det gått ett par år sedan “Talang” sändes i Sverige har man tydligen inte lyckats få tag på bra seriösa deltagare. Flera tycks ställa upp på TV som en kul grej, och de ansvariga tillåter det. TV4 har sig delvis själva att skylla för som ordspråket heter: man får vad man betalar för.
  Som tur var fanns det några bra framträdanden bl.a. fick Daniel Kane revansch för sitt miserabla framträdande på Bingolotto nyligen. Lycka till i fortsättningen.

 3. Daniel Kanes uppträdande var mycket elegant och skickligt.

  Asiatisk precision.

  Effektfull inledning och allt starkare effekter med briljant final.

  Kan han överträffa sig själv nästa gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.