Trolleri som konst och kultur

Trolleri som konst och kultur

Tid: 25 oktober 2017, klockan 17.30-18.30

Föreläsare: Peter K. Andersson & Per Eklund
Plats: Hörsalen i Kungliga biblioteket, Humlegården i Stockholm
Anmälan: program@kb.se

Trolleri

Trollerikonsten har varit lika häpnadsväckande för betraktare som bespottad av religiösa samfund genom tiderna. Den 25 oktober möts trollkonstnären tillika författaren Per Eklund och historikern Peter K. Andersson för att diskutera trollkonstens betydelse för underhållningskulturen.

Historikern Peter K. Andersson samtalar med Per Eklund om trolleri och magi inom underhållning och varietékultur från 1800-talet och framåt. Trollerikonstens förändrade roll in i modern tid från gränderna till de fina salongerna diskuteras, bland annat utifrån KB:s affischsamling och äldre rekvisita.

Peter K. Andersson är forskare i historia vid Lunds universitet med särskilt intresse för populär-kultur och vardagsliv.

Per Eklund är pedagog, författare och trollerikonstnär, och har nyligen skrivit en bok om trollerikonstens svenska historia, Trolleri som konst och kultur (2016).

Entré och platsbokning

Fri entré. Antalet platser i hörsalen är begränsat så boka gärna plats genom att maila till program@kb.se. Bokade platser släpps fria tio minuter innan programmet startar.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.