TROLLKARLEN nr 1 2017

Fredagen den 27 januari ramlade TROLLKARLEN nr 1 2017 ner i brevlådan! Ett prydligt designat nummer på 24 sidor helt i färg. Häri finns:

Information om de två närmaste månadsmöten, dagordningen för årsmötet den 5 mars i Växjö och ”Ett ord eller två från presidenten”, där vi bl.a. får veta att det inte blir några Nordiska Mästerskap i år. Magiske Cirkel Norge fyller 90 år 2018, och då blir det mästerskap och extra mycket festivitas. En helsida om SMC:s fantastiska bibliotek, förmånerna för medlemmar i SMC, en imponerande årsplan. Redaktören Christina Nyman har intervjuat Caroline Ravn om hennes vackra och ändamålsenliga kortlek som kom ut 2016. Mycket intressant läsning! Det är inte bara att gå till ett tryckeri och beställa en ny snygg lek ”“ om någon trodde det! Oj, vad mycket arbete och planering det ligger bakom tillblivelsen.

Holländaren Fritz Alkemade har trollat en hel del i Sverige, och Christina har intervjuat honom. Dessutom bjuder han på ett trick ”TransPost-It”, som säkerligen en och annan kommer att testa. Nya medlemmars namn publiceras ”“ bra! Hanna Günther redogör för juniorverksamheten som hon håller i. En bra höst har det varit, och bl.a. så har Joe Labero bjudit alla juniorer till hans show på Vasateatern i Stockholm. Tidningen avslutas med Axel Adlercreutz´ redogörelse för den show som Tom Stone fixade till på Magic Castle. Tom, Axel, Håkan Berg gav flera föreställningar i The Palace of Mystery, och Peter Gröning gjorde mentalism på palourscenen. Alla gjorde en fantastisk succé och svenskt trolleri höjdes till skyarna!

Pegani, Magicland, Gycklaren har betalda helsidor. Nu ser vi fram mot nästa nummer som ska komma i mars ”“ hela fem (5) nummer ska medlemmarna få av TROLLKARLEN i fortsättningen. Värt ett medlemskap kanske!

Som alla vet kom det bara ett nummer av TROLLKARLEN under 2016. Beklagligt för medlemmarna, men tråkigast givetvis att massor av magiska höjdpunkter under året inte finns dokumenterade i tryckt form nu!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.