“10 steg för att bli en professionell trollkarl” av trollkarlen Oliver

Innan du börjar din resa är det viktigt att överväga vad folk vill se från en trollkarl. Magi har nyligen blivit mycket populärt i det offentliga området. Som en trollkarl själv har jag gynnats av detta eftersom människor har blivit mycket intresserade av magi, dessutom hur det verkligen fungerar. Människor har en viss förväntan nuförtiden, men i verkligheten som flyger genom luften, eller att gå genom ett glasfönster kan vara något som fortfarande är bra för tv. Ren handkvalitet och skicklighet som kommer från träning och hårt arbete kommer alltid att få tummen upp över trick som är för bra att tro.

Magi handlar om att dela något speciellt med andra. Det är en present från underhållaren och en som måste utföras på ett säkert och professionellt sätt. När du börjar lära dig magi blir det frustrerande, eftersom det inte är lätt men med tiden börjar saker och ting börja klara dig, och du kommer att få förtroende och det här kommer visa i dina framträdanden.

Tyvärr finns det ingen genväg till att bli en stor trollkarl. Om du vill vara bra på det måste du sätta i arbetet. Du måste börja med grunderna, det här kommer att vara byggstenarna för att bli en stor trollkarl. Det innebär att studera hårt och vara fast besluten att arbeta genom de svåra tiderna. Det finns rörelser som är svåra att lära, men uthållighet kommer att få dig igenom.

Magic handlar inte bara om att visa människor som du har mycket skicklighet. För att verkligen dela med dig av dina talanger måste du få publiken involverad. Från personlig erfarenhet finns inget bättre än det magiska som händer på publikens händer. Om du valde att vara en närbilds trollkarl, låt åskådarna blanda korten, hantera rekvisita – få dem involverade. Som bröllopsarrangör ser jag till att alla gäster är inblandade. Om du bestämmer dig för att vara en trollkarl, är det extremt viktigt att du får folk på scenen. Detta kommer att lägga till den övergripande erfarenheten som uppfattas av publiken och den magiska kommer att nå högre höjder.

När du blir mer och mer självsäker med din magi vill du förvåna din publik med större och bättre knep. Naturligtvis kan du referera till böcker och DVD-skivor du har köpt under din tid, men om du vill vara unik måste du komma med dina egna idéer. Du kommer att få rörelserna i din arsenal, nu är det dags att sätta sig ner, reflektera över vad du vet och komma med några av dina egna idéer.

Magic utvecklas alltid, nya effekter poppar alltid upp och om du inte håller med de senaste effekterna och trenderna blir din magi föråldrad.

Ett bra sätt att utmärka sig på din magiska resa är att gå med i samhällen på nätet. Det finns forum där likasinnade personer delar idéer och hjälper varandra ut. Min första rekommendation är themagiccafe. På denna sida diskuteras alla typer av magiska tänkbara, allt från närbilds magi till storstads illusioner. Det är dock viktigt att bygga trovärdighet på sådana webbplatser. Det är frowned på om du går med i forumet med själens avsikt att utnyttja andra för att lära sig magi. Det handlar också om att ge.

Många trollkarlar tycker att det är användbart att gå med i drama och skådespelersklubbar för att lägga till teatrarna i deras föreställningar. Att delta i sådana klasser hjälper dessutom till att utveckla förtroende och leda till bättre resultat.

Du behöver kritik om din magi, det är det enda sättet att förbättra. Utför magi för familj och vänner och fråga dem för sin ärliga åsikt. De kommer att fånga dig, de kommer kanske att tvivla på din expertis, men låt inte detta avskräcka dig. Använd dem till din fördel. När jag började lära sig magi tog jag ett kort kort och några mynt överallt som jag gick. Jag skulle utföra och be om deras ärliga åsikt. Baserat på den feedback jag fick fick jag sedan träna lite mer tills jag hade ett perfekt handtag på tricket.

Du är nu förhoppningsvis säker på vad du gör, du kan utföra massor av tricks väl och är redo att visa upp dina färdigheter till världen. Det finns inget som hindrar dig nu. Du är redo för din första live-performance. Erbjuda att utföra magi hos en släkting eller bröllop gratis. Det kommer att vara ovärderligt för dig. Du kommer att upptäcka hur dina effekter fungerar på en levande publik och detta ger dig feedback om din prestation. Reflektera över dina erfarenheter och använd dem till din fördel. Så småningom blir du mer erkänd och kan till och med börja med att få några betalda spelningar.

Grattis du är nu en professionell trollkarl!

Trollkarlen Oliver, Stockholm

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.