GMK:S Magiska Klubben 2 april 2018

Första måndagen i månaden träffades i vanlig ordning Göteborgs magiska klubb på Teater Buratino i Härlanda, men inte var det ett ordinärt möte. Mötet bestod av något som tidigare ordföranden Leif Densloe instiftat och valt att kalla ”Magiska Klubben”! Konceptet går ut på att utöver vanliga medlemmars deltagande så öppnas även portarna för ickemedlemmar som får ta del av ett gäng av klubbens förmågor som bjuder på en liten show för att träna inför SM och sina scenframträdanden inför publik.

Gänget som stod för underhållningen denna kväll var Martin ”Ason Bson Cson” Rosvall, Oliver Häggblom, Christer ”Cristabuu” Jönsson, undertecknad, Felix Fallkvist, Daniel Diaz och Benjamin ”Benji Millo” Pettersson. ”œShowen” började med att jag hälsade medlemmar och ickemedlemmar välkomna och förklarade upplägget för kvällen för att sedan testa ett tankeläsningsexperiment jag övat på länge och även bägarspelet.

Första förmågan ut var sextonåriga Oliver Häggblom som tog tillfället i akt att testa samma akt som han ställer upp i SM i kortmagi med i Uppsala senare i April. En mycket fin kort-akt med en åskådare som assistent på scen vars signerade kort återfanns på olika snygga sätt.

Kvällens nästa artist var klubbens egna Christer ”œChristabuu” Jönsson från Halmstad som även han passade på att visa upp den akt han planerar att tävla med i SM i barntrolleri. En flygande uggla, dukar som bytte plats, en läskig orm och blinkande skor är bara några av de saker publiken i Uppsala kan vänta sig. Kul!

Sist upp innan paus var Felix Fallkvist som bjöd på en snygg ring and rope-rutin samt en Tossed out deck-ruin där flera olika publikmedlemmar själva får bläddra igenom en kortlek, minnas varsitt kort som Felix till sist kunde nämna utan någon svårighet. Som final återfanns en åskådares tänkta kort uppochner-vänt i en separat kortlek.

I pausen bjöds det på stor smörgåsbuffé samt kaffe och kaka, succé!

Det var dags för andra akten som jag inledde med att visa min allt är uttjatade mynt i glas-rutin, tror jag kommer fortsätta med den tills folk ber mig sluta.

Sen var det ett av klubbens cardistry specialist, sextonåriga Benji Millo bjöd på snygga och snabba kortmanipulationer. Mycket bra!

Som en joker denna kväll lät jag en icke-medlem delta i showen, 13-åriga Daniel Diaz som är en talang vi ska hålla ögonen öppna för och som jag med spänning ser fram emot utvecklas. Daniel visade en kortrutin med de fyra kungarna som förbluffade både trollkarl som lekman. Dags för Daniel att trolla in som medlem i GMK!

Kvällen avslutades med att allas våran Martin Rosvall bjöd på olika magiska akter bland annat en mycket fin kortrutin, en snygg coin across och en rep-akt som bara Martin Rosvall kan.

När Showen var slut fick vi genom videolänk prata med Johan Ståhl som berättade om upplägget för Uppsala Magic & Comedy samt SM i trolleri som äger rum samtidigt i just Uppsala 20-30e april. Efter det var det mingel-trolleri tills vi tackade vi för dagen och ett mycket trevligt möte avslutades.

Text: Isidor Olsbjörk. Foto: Leif Densloe.

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.