Göteborgs Magiska Klubbs årsmöte 5 februari

Det var en kall och stilla måndagsafton i början av februari, Göteborgs Magiska Klubb samlades på Teater Buratino för en magisk sammankomst. En kväll som skulle komma handla om årsmöte, auktion och såklart trolleri.

Kvällen inleddes av Leif som hälsade samtliga välkomna och spontan applåd utbröt till kvällens tillfällige sekreterare (undertecknad) som hade förberett sig med kamera, anteckningsblock och penna!

Leif informerade i vanlig ordning om kommande händelser i den magiska världen så som magiteater med Gaston & Caligari på Frölunda kulturhus under sportlovet för endast 60 kr. Mystique fortsätter sina unika magiska föreställningar i år. Den 28 mars gör de ett gästspel på Haket i Göteborg. Carl Einar Häckner fortsätter sin bejublade show på Aftonstjärnan fram till slutet på april. Den 2 april är det dessutom Magiska Klubben på Buratino och den 20 april är det SM i Uppsala.

Vad är väl ett årsmöte på Buratino”¦ Det kan vara trist, och långtråkigt, och alldeles underbart! Sådan var detta årsmöte! Mötet leddes av två rutinerade herrar, Nils-Olof och Anders, som vet hur en mötesklubba ska svingas. Styrelsen fick ansvarsfrihet, de ekonomiska dokumenten godkändes utan anmärkning och ledamöterna i valberedningen ett förnyat förtroende att fortsätta sitt goda arbete (om än halvt motvilligt från deras sida). Dessutom valdes ny ordförande och Isidor tar nu över stafett-trollstaven! Sammanfattningsvis ett mycket bra årsmöte, som avslutades med att tacka avgående ordförande för sina insatser i styrelsen och för föreningen!

Klubbens medlem Leif Olsson har lämnat oss, och hans trolleriföremål skänktes till klubben. Leif blev 75 år och var medlem i GMK sedan 1988. Leif hjälpte hjälp till att filma klubbens seminarium och föreställningar. Bland hans attiraljer fanns allt ifrån fina ringspel, till praktiska väskor och sidendukar. Allt detta auktionerades ut. Martin fick uppdraget, som traditionen påbjuder, att agera auktionsförrättare. Totalt så inbringade auktionen 2 630 kr till klubben.

  

Kvällen avslutades på ett magiskt sätt med lite magiska framträdanden. Bland annat framförde Mario ett korttrick där han lyckades vinna tillbaka sina pengar han nyss gav bort. Gaston tog oss med på en giftig resa till renässansens Italien och riskerade sitt eget liv (bildligt i alla fall) i en spännande familjemaktstrid. Dusenberg testade delar av publikens intuitiva förmåga genom klippta kort med ett spektakulärt godkänt resultat. Daniel gästtrollade med ett fantastiskt korttrick. Felix var i sitt esse när han trollade med de fyra essen.

Därefter fortsatte kvällen med blandat mingeltrolleri och social samkväm tills kvällen blev sen. Nästa möte är måndagen 5 mars. Må väl till dess!

Text & Foto: Jesper Blomqvist.

GMK Styrelse 2018

ORDFÖRANDE Isidor Olsbjörk

VICE ORDFÖRANDE Anders Ripa

SEKRETERARE Anders Sylvan

KASSÖR/BIBLIOTEKARIE Anton Franzon

KLUBBMÄSTARE Alexander Siemers

SUPPLEANT Christer Jönsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.