Göteborgs Magiska Klubbs månadsmöte

Mynt i maj 7 maj 2018

Det var dags igen. Den 7e maj samlades ett 40-tal utövare av magins fantastiska konst på teater Buratino, denna måndag i myntmagins tecken. Mötets tema löd ”œMynt i maj” och på schemat stod seminarium i myntmagi med mig, Isidor Olsbjörk och även Samuel Varg.

Mötet inleddes med att undertecknad hälsade medlemmar och gäster välkomna, sen lämnades ordet över till Christer ”œChristabuu” Jönsson och Robert ”œGaston” Dahlström som rapporterade från Svenska mästerskapen i magi som ägde rum i Uppsala 27e ”“ 29e April. Många priser och bra placeringar gick till GMK i år. Christabuu tog en andraplats i barntrolleri och Gaston en förstaplats i mentalmagi samt en andraplats i salongsmagi. Simon Hallberg kom på första plats i salongsmagi för juniorer och fjärdeplats för seniorer med hela 59 poäng. Oliver Häggblom kom på andraplats i juniorklassen för kortmagi och Hassan Othman tilldelades en förstaplats i juniorklassen för mikromagi. Anders Fox kom på tredje plats i mikromagi för seniorer och Pierre Malm och Hassan Othman hamnade fyra respektive femma. Stort grattis till alla tävlande! Nästa år hoppas jag på att se fler av klubbens medlemmar ställa upp i tävlingarna.

GMKs pristagare på SM 2018

GMKs pristagare på SM 2018

Mötets andra punkt var en introllning av trettonåriga Daniel Diaz som imponerade med uppvisning av en avancerad 3 fly-rutin samt en mycket fin rutin med kort. Efter en snabb omröstning bakom stängda dörrar där endast klubbens medlemmar fick delta så välkomnades Daniel varmt in i klubben som medlem.

Daniel Diaz hälsas välkommen i GMK
Daniel Diaz hälsas välkommen i GMK

Nu var det dags för myntagi som var kvällens tema.

Isodor och Samuel har gett ut boken COINisqatsi
Isodor och Samuel har gett ut boken COINisqatsi

Isidor visar hur mynt ska hanteras

Isidor visar hur mynt ska hanteras

Jag började med att visa upp och lära lite olika rutiner/trick med mynt och glas som var delar av den akt jag tävlade med i sm 2013. Samuel Varg visade och lärde ut de två rutiner som han lär ut i bookleten COINisqatsi som vi skrivit tillsammans. Efter en kanske lite för lång första akt tog vi en paus med fika och trollandet fortsatte såklart.

Samuel lär ut mynt moves
Samuel lär ut mynt moves

I andra akten fortsatte vi med mynt och jag visade upp färdiga rutiner, trick men även nya, ofärdiga idéer. Det är alltid kul att skjuta en båt med ofärdiga idéer, jag hoppas att kanske få se skutan flytta in i hamn med nya fullständiga tolkningar av mina icke kompletterade funderingar.

Isidor visar myntmagi
Isidor visar myntmagi

Tiden sprang iväg och jag hann inte i närheten av att visa upp allt det jag planerat men det kommer fler tillfällen.

Gaston trollar med mynt

Gaston trollar med mynt

Några medlemmar stannade kvar och fortsatte trolla för varandra, en efter en droppade av och till sist låste vi lokalen och åkte hem. Tack till er alla som deltog i mötet, fantastiskt kul att se ett så stort deltagande!

Text & foto: Isidor Olsbjörk

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.