Julmöte hos Örebro Magiska Cirkel

Söndag den 9 december kl 15.00 var det dags för den årliga juträffen hos Örebro Magiska Cirkel. 13 personer hörsammade kallelsen så det blev ett välbesökt möte!

Presidenten Leo Kim hälsade alla välkomna och tände ett ljus med hjälp av lycopodium (dragon´s breath/eldpulver), tog sedan flamman i sin hand och tände ett ljus till och bad alla skänka en tanke till våra under årens lopp bortgångna medlemmar varav en var Leos mentor Safiro som en gång i tiden sålde ljusen till honom (ja, det var inga vanliga ljus”¦).

Han producerade kort ur tomma händer, förvandlade en skräphand i poker till ett fyrtal i ess som sedan försvann spårlöst från en näsduk, visade en förutsägelse på en post-it lapp fastsatt på en kortask. En åskådare valde fritt (nåja) ett kort men det visade sig inte vara kortet som stod på lappen. Leo rev då bort lappen och gav till åskådaren som till sin förvåning såg att nu stod det valda kortet på lappen! Spegelkorten som Dannyman säljer visades och han avslutade med att trolla bort ljusen (jag sade ju att det inte var några vanliga ljus”¦).

Apropå ljus så hade nästa man på scenen, Willardo, ett ljus som tändes och släcktes lite när som helst. Enligt elakt skvaller inköpt i Lund för några år sedan för en hiskelig massa stålar”¦Â Han visade några gamla godingar från gömmorna hemma i Kumla: Ljusetuiet, Tärning från fodral till hatt, nickelboxen, d´lights och fantomtuben med både dryckesproduktion och dukproduktion.

Willardo hade även fixat en frågesport med fina priser från honom och ett par från Leo Kim. Frågesporten vanns av Mattias Persson vilket inte var så konstigt, han är ju mentalist!

Sten-Ove Hylander (Long John) äntrade scenen och förevisade en färgändrande kortlek och Anthon Lövbom visade en ny effekt med en halskedja och en lånad ring. En mycket ren effekt som fick ett par trollkarlar att vilja köpa den till sig själva. Dock har den visat sig vara slutsåld på flera ställen”¦

En av vår nyaste medlem, Ammar La Azawi visade en fin korteffekt och det förekom flitiga diskussioner och demonstrationer mellan medlemmarna i lokalen under kvällen.

Föreningen bjöd på ett litet fikabord med glögg, bullar, pepparkakor, godis och läsk samt vörtbröd med ost. Mycket populärt ”“ nästan ingenting blev kvar!

Presidenten tackar alla som kom och tillönskar alla medlemmar (och alla läsare av Christers eminenta blogg) en riktigt god jul och ett rungande gott nytt magiskt år. Vi ses på Stadsmästerskapen!

 

 

 

  

Text och foto Leo Kim, President i ÖMC

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.