MIC:s månadsmöte den 3 september

Då var höstens program igång för Moderna Illusionisters Cirkel. Vilken härlig septemberkväll det blev! 25-talet hade samlats och det var ett stort sorl i lokalen när jag kom. Härligt, fanns mycket att prata om efter en hel sommar!!!

President Martin Nilsson öppnade mötet och informerade om kommande program. Det var bland annat om att Christopher Taylor som kommer och har workshop (kostnad ca 1.350 kr och anmälan) den 16 september och ett seminarium (kostnad 200 kr för medlem och 300 kr för icke medlem) den 17 september. 29 september är det “Kulturnatta” i Norrköping där vi i MIC kommer finnas med och uppträda och göra reklam för oss. Den 1 oktober är det “Klubbafton”, den är endast för medlemmar och anmälan till den festligheten krävs! Familjen Staaf gjorde reklam för sin show som i slutet av september kommer till Linköping. Roligt säger vi och lycka till! Ni gör det bra!

Då var det dags för kvällens värd att beträda scenen och det var Tim Star. Kvällens tema var “Trolleri och workshop med Tim Star”. Under kvällens första del  visade Tim rutiner som han gör när han jobbar ute. En riktigt bra och underhållande stund där han även i slutet visade några av tricken han gjorde.

Det började med att han ville låna en hundrakronorssedel som han nästan rev av hörnet på. Man får ju inte förstöra pengar och därför fick en annan person riva av hörnet och bevara det! Serienumret på hundralappen skrevs också upp! Nu fick åskådaren som lånade ut sedeln lägga sedeln i ett kuvert och försluta det. Han fick även se igenom att i tre andra kuvert var det någon pappersbit i dessa. Tim skrev nummer på de fyra kuverten och åskådaren fick välja det kuvert han trodde sedeln fanns i. Det blev ett bytande av kuvert och ett efter ett tog Tim bort och stoppade i en dokumentförstörare…. Så var det bara ett kuvert kvar och då skulle åskådaren öppna kuvertet och där var det…. en bit tidningspapper…. Tim agerade som om tricket hade misslyckats och gick vidare på nästa trick!

Nu blev det ett korttrick som handlade om ordning och oordning, vilket blev komiskt med tanke på första tricket. Han tog fram en ny kortlek och tog ut 10 kort i ordning och ställde i ett glas på ett bord. Han lade en genomskinlig duk över glaset Därefter tog han ytterligare 10 kort och bad någon blanda korten så de kommer i oordning samt att ett av korten skulle vändas och läggas in i den oordnade leken. Därefter ställde han dessa i ett annat glas på bordet. Han tog bort den genomskinliga duken från glaset med korten i ordning och nu hade det hänt! Korten i de båda glasen var identiska med varandra, i samma ordning och magin var ett faktum!!! Snyggt!!

Nu trollade Tim fram ett mynt och började “leka” med. Det blev två, det blev tre mynt. Mynten hoppade från ena handen till den andra och till slut var alla mynten borta! Noteras bör att mynten är så pass stora att de syns vid en scenshow och det är bara att fascineras av Tims fingerfärdighet!

Dags för mer kort! Tim blandade en kortlek så att cirka hälften av korten var uppåt och resten neråt. Han stoppade sedan hela kortleken i en shaker och skakade. En person fick tänka på en färg. Det blev rött. En annan person fick tänka på ruter eller hjärter, det blev ruter och ytterligare en fick tänka på en ett specifikt ruterkort, det blev nr 5! Tim fortsatte att skaka shakern och när det var klart tog han upp kortleken och visade oss alla att korten hade blivit rättvända….! Utom ett kort…..ruter 5! Han öppnade toppen på shakern och hällde ut dricka och det var dags att festa till det!

Tim Star hade trots allt lite dåligt samvete för att han förstört en hundralapp i början av showen. Åskådaren som lånade ut sedeln fick på nytt komma upp. Nu fick han hålla i en Lokaflaska som stått på ett bord under hela föreställningen. Medan han håller i flaskan flyter det upp en sedel! Åskådaren får öppna flaskan och hälla ut vattnet och med en liten tång plocka ut sedeln. Åskådaren vecklade ut sedeln och det saknades ett hörn på den. Åskådaren kollade med den som hade hörnet och de passade ihop! Dessutom jämfördes serienumret och det var identiskt med det uppskrivna! Yes!!! Applåder!

Efter att Tim berättade lite om tricken och vi fått ställa frågor var det dags för fika och sorlet började åter höras i lokalen. Givetvis fanns som vanligt möjlighet att köpa trick för den som ville. Några bord var uppdukade med magiska saker som ville hitta en ny ägare.

Andra delen av kvällen var workshop med Tim. Han gick huvudsakligen igenom en hel del av den myntrutinen han gjorde under del ett. Där vi fick lära oss olika sätt att palmera ett mynt, byta plats på mynt m.m. Vi fick själva möjligheten att öva på detta för Tim lånade ut ett kopparmynt och en 2-krona, mynten var exakt lika stor! Vi fick helt enkelt själva börja “leka” med mynten, göra olika palmeringar som Tim tålmodigt visade om och om igen! I början av workshopen var det endast Tim som pratade och inga direkt störande ljud hördes, men helt plötsligt när övningsviljan kom in hördes det “plonk, plonk” lite här och där. Mynten började falla till golvet och det kändes gott! Kvällen gick undan och inte undra på det när vi var helt uppslukade av Tims skicklighet och vilja att vi skulle lära oss öva med mynt. Som en generös gest och just önskan från Tims sida om att vi ska öva med mynt i exempelvis tv-soffan så fick vi behålla kopparmyntet. Jag hoppas att det övas under den kommande månaden!

Stort tack till Tim Star för en härlig start på höstens magiska aktiviteter i MIC!

Mötesanteckningar och foton: Göran Nordfeldt

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.