MIC:s månadsmöte den 5 februari

Årets första klubbmöte för Moderna Illusionisters cirkel har nu ägt rum. Det var knappt 30 stycken trolleriintresserade som träffades. Att det var några månader sedan vi sågs sen senast märktes eftersom många hade mycket att prata om!

President Martin Nilsson hälsade alla välkomna och han och sekreteraren berättade och meddelade om det som ligger framöver. I övrigt lyfte Mats Ungerstedt frågan om hur vi som förening kan hjälpa Trollerimuseet. Efter lite diskussion kom vi överens om att vi skulle fundera på detta och ta upp det på nästa möte. Dvs årsmötet den 5 mars kl. 18.30 i Hemgården, Norrköping.

Kvällens program var “auktion” och “Ulf Kjell-Berger håller i MICen”. Eftersom alla utrop kommer från Jan Höjdings trollerisamling var det extra roligt att vi hade Jan Höjdings son Magnus närvarande. Magnus berättade hur det var med hans pappa och han redogjorde att det var Jans önskan att rekvisitan skulle komma andra trollkarlar till del.

 

Ulf Kjell-Berger och Magnus Höjding

Kvällens upplägg var att Ulf Kjell-Berger berättade om de olika tricken hur de kunde genomföras. En del av rekvisitan trollade Ulf med och på så sätt visade hur de fungerade. Därefter blev det utrop på respektive trick. Totalt var det drygt 40 utrop och det var även en hel del fyndlådor i utropen.

Efter lite mer än hälften av alla utrop var det dags för fika och det surrades om både det ena och det andra. Det var nästan så det kändes svårt att avbryta den trevliga samvaron. Men auktionen skulle trots allt återupptas och fler trick skulle få nya ägare.

När auktionen väl var slut var det dags för många att göra sig skuldfria och hämta sin inropade rekvisita.

Ulf höll ihop kvällen på ett fint sätt och det var inte svårt att förstå att han lagt ner ett stort arbete för att kvällen skulle flyta på. Ett smart drag var att varje utrop hade ett lägsta pris. Det gjorde att själva auktionen gick väldigt snabbt och smidigt. Dessutom ska inte förglömmas att Jannet Andersson höll koll på vem som köpte vad och skötte den ekonomiska delen. Tack båda för ert engagemang!

Det var många som uttryckte att det var en bra början för året. Tilläggas bör att det var mångas ögon som lyste av glädje när de gick hem med nya trolleritrick!

Text och foto Göran Nordfeldt, sekreterare i MIC

NÅGRA AUKTIONSPRISER

Kristallcylindern 400,- Indian Water cups 700,- Card Dice 300,- Samling gamla trickmynt 500,- The James file 900,- Lemon game 500,-  Card fountain 1 100,- Chanted card box 1 000,-  Låda med 50 st korteffekter 800,-

http://www.timstardesign.se/MIC/auktion

Vi fick in nästan 16 000,- så det blir ett rejält tillskott till klubbkassan eftersom 20 % skänkes till föreningen.

Ulf Kjell-Berger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.