Moderna Illusionisters Cirkels möte den 9 april

Som vanligt samlades juniorer och nybörjare klockan 17.30 för en timmes trolleri, lett av presidenten Martin Nilsson, innan kvällens program startade klockan 18.30 på Hemgården i Norrköping. Då informerade presidenten inför ett 25-tal medlemmar om hur man donerar till Trollerimuseet, om fritidshemmens dag den 8 maj, då MIC ska trolla och inspirera till trollerihobbyn, om Tom Stones och Tim Stars kurs “Conjuring” på Sigtuna folkhögskola, om NM då Staaf Magic kommer att tävla och om SM i Uppsala, och om MICs försommarfest den 2 juni med en massa aktiviteter.

Johan Ståhl ringde och informerade oss om alla programpunkter under kongressen Magic & Comedy i Uppsala , där trolleridagarna är den 27-29 april.

Goran, MICs sekreterare, fortsatte “MIC-minnen” med att berätta om hur han kom att hamna i föreningen och vad den gett honom.

Kvällens värdar var Ingrid och Göran Calås. Vi hade hoppats att få se den akten, som de tränat fram och kommer att tävla med i SM, men tyvärr fick vi inte det. De visade istället sitt “seminarium”, som de kallar ”œMagins hemligheter bortom tricken”. Göran visade en lång och mycket bra ring- och rep-rutin, spongbollstrick där även MIC-arna fick visa vad de kunde. Han visade även hur tricken kan bli annorlunda med olika musik till.  Ingrid som trollat i fem år, tidigare med en annan trollkarl än Göran, tog MICarna på en klapp- och rytmövning. En svart och vit chipsrutin, en minibuktalerikurs, kort med förutsägelser, sprayförändringar. Och se en kaffepaus.

Ett mentalt korttrick med fyra från publiken, där Ingrid var tankeläsare, och ett korttrick med en junior avslutade Gruppen Magiskt Nu, som paret Calås kallar sig, kvällens insats.

Några medlemmar visade var sitt trick innan kvällens möte avslutades. Det var Goran med ett korttrick,  MagiMartin trollade med kinesmynt och band, och Don Feri med “skumgumi-bollar över huvudet”.

 

  

Foto Christer Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.