Örebro Magiska Cirkels Vårträff med Kolossaltrolleriföreställning för hela familjen i Tryggeboda, söndagen den 6 maj

För åttonde året i rad hade ÖMC sin traditionsenliga vårträff med trolleri för hela familjen i Tryggeboda missionshus utanför Mullhyttan utanför Fjugesta utanför Örebro (puh!).

Närmare fyrtio åskådare bänkade sig framför scenen när det hela tog sin början med att Ray Ardo (Hans Axelsson) äntrade scenen och hälsade alla välkomna.

Han trollade fram och bort en röd boll , tog fram en till boll som blev till en röd kub. När åskådarna trodde att bollen låg kvar i den andra handen så visade det sig attdet låg en svart boll där i stället.

Ray presenterade den första artisten, den rutinerade barntrollkarlen Jonas Århammar som började med sin ring och reprutin, som han även visade vid stadsmästerskapen i trolleri i Västerås i februari där ÖMC för nionde gången vann tävlingen! Därnäst utförde han en riktigt bra Chop cup rutin med drag av Tommy Wonder och med en mycket fin callback på slutet.

     

Jonas Århammar, Anthon the Magician

Näste artist var Anthon Löwbom med artistnamnet Anthon the Magician. Han öppnade med duk till käpp och duvkastrullen och fortsatte med en spongebollrutin. Därefter följde Professors Nightmare och Dream Bag med tre olika åskådare som medhjälpare. Som avslutning trollade han fram en Dumlekola ur en flash av eld och gav den till en mycket glad pojke på andra bänk.

Efter Anthon så kom ÖMC:s mentalist Mattias Persson upp på scenen och böjde med tankekraft i rask takt ett par skedar från köket, innan han plockade fram en kortlek och lät en åskådare få ett fullständigt fritt val av ett kort, titta på det och blanda det tillbaka i leken samt stoppa in den i kortasken. Allt medans Mattias tittade åt ett annat håll. Därefter tog Mattias fram sina mentalisttalanger och läste åskådarens tankar och lyckades till dennes (och publikens) överraskning tala om vilket kort han valt.

   

Mattias Persson, Leo Kim

Nu var det dags för ÖMC:s President, Leo Kim att förbluffa auditoriet och han gjorde det genom att berätta en förmodligen påhittad historia om hur han började trolla. Han illustrerade denna historia med Tenyos Dot´s Next där ett stort spel kort hade en prick på ena sidan, 4 prickar på andra sidan, 3 prickar på ena sidan samt 6 prickar på andra sidan. När publiken inte gick på det så visade han hur det gick till bara för att avsluta med att kortet hade 8 prickar på ena sidan! Därefter lät han en åskådare fritt (nåja) välja ett kort varpå en tavla med en svartvit bild av en trollkarl som höll i ett blankt spelkort med barnens hjälp blev färglagd och kortet blev ett hjärter tio. Kan man tänka sig, samma kort som åskådaren valde. Vilken tur va! Han hade innan också visat sitt favoritkort som satt ihopvikt i en liten plastask på en nyckelring. Åskådarens signerade kort visade sig vara det hopvikta kortet i asken! (David Penn’s FOB). Som avslutning visade han sin tama kanin Bertil som inte höll sig på sitt rum (Run Rabbit Run).

Nu blev det paus med fika och lottförsäljning ute i det fina vädret och kaffe kön ringlade sig lång.

Akt två inleddes av den egyptiske mirakelmannen Ben Ali (Willardo i lösskägg och turban) som började med ett rep som blev styvt som en planka för att vid en fingerknäppning åter bli mjukt som en blöt taco. Han fortsatte med pom-pom sticks och galli-galli-vaserna där tre tomma vaser plötsligt var fyllda med vatten. Som avslutning gjorde han en variant av snake basket där han hängde ett rep över kanten på en korg varpå repet sakta drogs in i korgen. Han ställde sedan ned korgen på ett bord och tog fram en flöjt och började tuta på den varvid repet sakta steg rakt upp i luften för att när han slutade spela sakta sjunka ned i korgen igen. Willardo (Willy Fogelqvist) gjorde sin akt helt till musik.

  

Willardo, Eriksson Magic

Efter Ben Ali så var det dags för en av de nyaste medlemmarna i ÖMC att underhålla och det var Jonathan Eriksson som kallar sig Eriksson Magic. Han utförde Ninja rings och därefter en Rubiks Kub-rutin med överraskande upplösning.  Jonathan talade lugnt och tydligt och hade god scennärvaro.

Nu var det dags för Long John (Sten-Ove Hylander) som tillsammans med sin busiga hund Milou trollade med en röd skumboll som Milou snabbt åt upp och sedan producerade flera bollar ur sin mun till Long Johns förtret. Därefter skulle de trolla med en ballong men den flög iväg. När de sedan skulle trolla med tre dukar så åt Milou upp dem. Som tur var dök de upp hopknutna ur Milous matlåda som visats tom alldeles innan. När Milou sedan bälgade i sig ett glas mjölk, så blev Long John tvungen att gå ut och rasta honom.

   

Long John, Niclas Jacobsson

Sist ut var Niclas Jacobsson som började med att göra entré två gånger innan han raskt trollade fram en flaska mineralvatten ur en tom näsduk samt drog upp en två meter lång trollstav ur kavajfickan. Därefter lånade han en fin ring av en dam i publiken och polerade den med en Dremelslip så gnistorna rök. Det gjorde även ringen men den dök upp igen fastsatt på en kedja som Niclas hade runt halsen under skjortan. Som tack för att hon lånat ut ringen så satte Niclas på damen en ögonbindel och skar in i hennes arm med en stor kniv så blodet rann. Naturligtvis var det inte en skråma på armen när han drog loss kniven. På detta följde en Roccy Racoon-rutin samt ballongsväljning med hjälp av Grumme tvättsåpa(!). Niclas avslutade med duk till ägg.

Efter detta blev det lottdragning och sedan åkte alla hemåt i den ljumma försommareftermiddagen.

ÖMC tackar alla som kom och gjorde vårt arrangemang så lyckat.
Det här gör vi om nästa vår!

Text Leo Kim, foto Willardo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.