SMC:s bibliotek växer så det knakar!

Vi har väldigt många roliga nyheter angående SMC:s bibliotek. Många fina donationer har inkommit från många olika håll den senaste tiden. Ett stort tack till Ingemar Isaksson, Christer Nilsson, Peder Andersson, Jan BA Janson, Gunnar Höpner, Magnus Bodin, Gay Ljungberg och Ulf Mörlings dotter Johanna Ekelund som alla har donerat en stor mängd trolleritidningar/böcker/häften/filmer mm. Också ett stort tack till Jonas Ziegler som har donerat två VHS-spelare och ny digitaliseringsannordning och till Bertil Fredström och Gay Lundin som har hjälpt till att transportera mycket av donationerna till biblioteket.
Vi har sorterat in nästan allt och omstrukturerat en hel del för att kunna få plats. Nu finns över 4400 böcker och häften insorterade och 334 olika tidningar med nästan 16000 unika nummer på 14 olika språk och från 22 olika länder. Vi har gjort en lista på de tidningarna som finns och saknas i biblioteket.
Har ni böcker eller trolleritidningar ni vill hitta ett bra hem till så kontakta gärna oss. Allt är av intresse men speciellt letar vi efter Svenskt och Nordiskt material och de tidningarna där biblioteket bara saknar några få nummer för att göra de kompletta. Några exempel på Nordiska tidningar vi vill komplettera är: Nordisk Magi, Tricks, Hofnarren, Magic Master, J.M.K:s Magiska Kvartalsblad, Magikeren, Magiens Verden, Danska MAGI, Djinn i A5 format och Finska Simsalabim men se listan för mer specifikt vad biblioteket letar efter. Vi har också väldigt många dubbletter av både böcker och tidningar om det är något ni är intresserad av.
Välkomna!
Svensk Magisk Cirkel
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.