Tom Stones “Häpnadens anatomi”

Uppsala Magic and Comedy Festival är i full gång. Kanske har en del av er redan börjar avverka de fantastiska evenemang som festivalen erbjuder, kanske ser några av er fram till den kommande SM-helgen?

Tänk dig att du ska hålla en föreställning. Du har planerat att komma minst en och en halv timme i förväg eftersom din preparation tar ca 40 minuter. Du vill kunna ta det lugnt, preparera och samla dig. Antag att tåget du ska ta blir en och en halv timme försenat. Du anländer strax innan föreställningen ska börja. Katastrof? ”¦ inte för Tom Stone!

Söndagen den 22 april fick publiken på Upplandsmuseet, där utställningen Sim Sala Bim just startat, uppleva en förställning som hade allt. Trots försenat tåg gjordes preparationen på 20 minuter och jag insåg att det faktiskt går att preparera mycket inför åskådarnas ögon. Publikens sympatier väcktes då vi inledningsvis fick reda på att tåget var så försenat. Föreställningen startade och det blev direkt trevligt stämning. Tom har den där speciella förmågan att vara helt seriös och väldigt komisk på samma gång. Det är där komiken ligger. Han berättade kort om olika sätt som vår uppmärksamhet kan vara på och illustrerade allt via sin konst. Föreställningen innehöll moderna klassiker som Toms ”Cups and Balls” och ”Silk to Egg” samt ”The Hug Kill”. Slutet blev en uppvisning i dramaturgi med ”Poetry in rope” som avslutning och ”Benson Burner” som extranummer. Publiken var stormande förtjust. Deras anatomi talade nu häpnades språk.

Ett försenat tåg till trots lekte Tom fram en föreställning som, enligt vad han själv sa, egentligen inte var det han tänkt, utan snabbt anpassats till situationen. Tack för riktigt bra underhållning!

Text och foto Per Eklund

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Tom Stones “Häpnadens anatomi””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.