TROLLKARLEN nr 1 2018

Under sista veckan i juni nådde TROLLKARLEN, informationsskriften för Svensk Magisk Cirkel, medlemmarna. Detta var årets första nummer. Snyggt utförande med foton i färg och 20 sidor.

På de två första sidorna berättar redaktören och ansvarige utgivaren Christina Nyman, som vid årsmötet också valdes till president, om hur kul hon tycker det är med trolleri. Black Bert berättar om Joe Laberos show i Las Vegas “Inferno”.  Resultaten från SM 2018 publiceras men tyvärr inget referat från SMCs största evenemang under året.  Men en del insikter från SM-tävlingarna fick vi i alla fall från Per Eklunds intressanta “Att tävla eller inte det är frågan”. 10 akter hamnade i bottenskiktet – och det är för många i en SM-tävling. Om “Änglarnas stad” Los Angeles berättar Hanna Gunther, och Christina Nyman fortsätter på samma tema. Om College of Magic i Sydafrika skriver Tore Skytén på hela fem sidor. Sista sidan är en annons för Svenska Mästerskapen i Trolleri 2019 som kommer att hållas i Växjö 29-31 mars.

Borde det inte vara mer svenskt material i en informationsskrift för SVENSK Magisk Cirkel? Rätta mig om jag har fel! Kommande generationers forskare inom trolleri lär tyvärr inte hitta mycket material i denna den enda tryckta svenska trolleritidningen om vad som hände i Sverige på 2000-talet. Och borde inte föreningens aktiviteter refereras? Kanske lite minnesord om alla de kända trollkarlar och medlemmar i SMC som gått bort – det är de värda!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “TROLLKARLEN nr 1 2018”

  1. Tack för dina synpunkter Christer. Jo visst, redaktören tar mycket gärna emot mera svenskt material till tidningen. En del sådant material är redan på gång till nästa nummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.