Hector El Necos bibliotek

Tim Star fick ett väldigt trevligt samtal för några dagar sedan. Det var från Hector El Necos son Clarences gode man,  som var på jakt efter ett lämpligt ställe att bevara Hector El Necos bibliotek. Efter att han hade läst en artikel om Tim Star och Sveriges Trollerimuseum förstod han att han träffat rätt.

Det gällde alltså Hector El Necos privata trollerisamling av böcker som hans son Clarence Hector hade tagit hand om efter El Neco och dennes pappa D.S. Hector.  Han  var kemist och amatörtrollkonstnär och han utgav flera böcker som ”Magins Värld”, ”Experimentboken” samt många andra.

Det visade sig att detta var en enormt stor samling av både Hector El Necos och hans pappas böcker. Men Tim Star skulle bara ta hand om trolleriböckerna – allt annat skulle till Uppsala.

Tim Star trodde att han hade sett det mesta när det kommer till trolleriböcker, men där hade han fel. Det blev cirka 15 hyllmeter med antika böcker, inga nya böcker utan endast böcker från förr. Dessutom ingick affischer och massor av personligt material, fotoalbum, tidningsurklipp osv.

Tim Star har börjat att gå igenom lite av materialet men det kommer att ta tid, det finns trolleriböcker från hela världen i massor av olika språk.

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, personer som sitter, tabell och inomhus
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.