Moderna Illusionisters Cirkels årsmöte den 4 mars 2019

Denna årsmötesdag som även avslutade 50-årsjubileumet för Moderna Illusionisters Cirkel besöktes av Peter Rosengren för att hålla ett seminarium. Ett dubbelt jubileum eftersom det var 20 år sedan som Peter var i vår klubb och hade även då ett seminarium!

Peter Rosengren började kvällen och visade några scennummer. Bland annat ett korttrick som var världens näst näst bästa trick! Men det blev bara bättre och bättre! Sedan visade han att han kunde trolla bort ett glas och vips fanns där även en stor flaska!

Sedan kom Peter ner på golvet och visade många härliga rutiner med och utan assistenter. Han visade spongbollar som till slut blev en stor garnboll! Olika långa rep som blev lika långa. Han tog faktiskt hjälp av sin hatt för att hålla repen. Han gör tricken annorlunda och det gör att de upplevs som större.

Nu blev det en stund av eftertanke om trolleri. Peter började med att ställa frågan “Varför börjar man att trolla?” Han berättar att en 10-åring börjar för att hämnas på livet. Visa att jag kan något som ingen annan kan! Man får helt enkelt makt genom trollandet. När man är 30 år börjar man fundera “varför gör jag det här?”.

Den typ av trolleri som varit vanligast är “magician centric” där trollkarlen är i centrum. Men nu kommer “audience centric” där kunden/publiken kommer i centrum. De frågor som är viktiga att ställa sig som artist är “vem, vad, hur, vad/när och varför” gör jag och agerar som artist? Det blev ett spännande samtal runt omkring dessa frågor och utifrån Peters erfarenhet.

Därefter visade Peter en härlig rutin med bollpokaler där bollarna försvann och kom fram för att slutligen bli Lindorff-kulor! En ny sak Peter håller på att träna på är att jobba med en mask för ansiktet! Under den rutinen är han helt tyst! Det medför att han måste tydligt visa med sitt kroppsspråk vad han vill och få rekvisitan att ta plats för att det ska bli intressant för åskådaren att fortsätta titta! Dessutom tar han fram en åskådare som får agera. Riktigt spännande och se vad en mask gör med tricket!

Sedan testade han ett korttrick med 4 damer och 4 ess. Det gjorde han också utan att prata, men den här gången med endast ljud! Även det ett utmanande sätt att tänka och utföra en rutin för att få en stämning och spänning runt rutinen.

Han visade även olika metoder och berättelser om hur man kan jobba med bägare och boll. Peter avslutade sitt seminarium med att visa en rutin med kort och mynt.

Det som är slående är att Peter tar tillfället i akt att berätta sina tankar runt och omkring sina trick och rutiner. Han bjuder på sig själv och både ger och tar till sig tips. Det är inspirerande att få se honom jobba och presentera magi på hög nivå!

Nu var det dags för kaffe och tårta. Det blev som vanligt ett härligt sorl och nästan svårt att avbryta för årsmötet!

18 medlemmar var sedan kvar på årsmötet. Ny president för MIC blev Ulf Boiertz och ny sekretare blev Daniel Risman. Avgående presidenten Martin Nilsson och sekreteraren Göran Nordfeldt avtackades för deras arbete för klubben.

Nästa månadsmöte är den 1 april (det är inget skämt!) hos Staaf Magic i Motala.

Vid tangenterna Göran Nordfeldt

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.