Talangfinalister ger magisk show för fullt hus

Foto: Jörgen Klinthage
Douglas Nordenbelt och Vilgot Michelin bjuder på en fullmatad magikväll.

13-årige Vilgot Michelin från Älvsjö är juniormästare i kortmagi. Nu trollar han under tisdagskvällen för utsålt hus. Och tillsammans med idolen Sölvesborgsmagikern Douglas Nordenbelt.

På frågan om det känns nervöst svarar Vilgot Michelin: ”“ Nej, faktiskt inte. Det känns bara som det kommer att bli kul och gå på scenen, säger han.

Båda har gått till Final i Talang. Och nu står de på samma scen och trollar.

Hur kom det sig att du började intressera dig för trolleri?

”“ Jag har alltid varit intresserad av trolleri, men tog nog riktig fart när jag en ju l när jag var åtta år fick en trollerilåda, säger han.

Vad kommer ni att bjuda på?

”“ Det blir en timmes föreställning och vi startar upp med en gemensamt nummer och slutar med ett gemensamt. Däri mellan blir det lite variation och överraskningar. Tricken kommer även att visas på storbildskärm, säger Douglas Nordenbelt.

Douglas Nordenbelt är magikern och underhållaren som fick sitt stora genombrott när han tog svenska folket med storm efter sin succé i TV-programmet Talang där han blev tokhyllad.

Hur känner ni varandra?

”“ Jag såg honom trolla precis efter min medverkan i Talang 2018 och tipsade då Tv4 om honom och de tände på idén, säger Douglas Nordenbelt.

”“ Detta fick Sparbanken i Sölvesborg reda på att jag hade tipsat honom och de valde att boka oss båda till den här föreställningen. Väldigt kul tycker jag.

Blir det fler gemensamma uppträdanden?

”“ Varför inte, men inget är planerat, säger Douglas Nordenbelt.

Sydöstran

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.