“TROLLERI OCH VETENSKAP”

Jag Crillo såg ett trevligt trolleriprogram i fredags. “TROLLERI OCH VETENSKAP” som du kan se i www.urplay.se fram till slutet av året.
Det vetenskapliga svarar Tom Stone mest för i det engelska programmet. Det är mer fristående empiriska experiment utan teorianknytning som visas. Kul ändå då det är mycket bra misdirection.
Juan Tamariz presenteras som att ha väldigt specifika, vackra teorier om magi. Han framställs som att han analyserar magin på ett väldigt djupt sätt. Han ser på de olika lagren av illusion som är inblandade när man skapar otroliga magiska mysterier.
Det låter vackert. Men ger föga stöd för det vetenskapliga som Tamariz och andra gör i programmet. En form av alternativ fakta, men det är inte de gästande trollarnas fel.
Släpper vi det vetenskapliga så är det bara att njuta. Mycket bra exempel på misdirection. Här får du ett bra trick som Tamariz visar då en åskådarens “fria val” av ett kort stoppas in “mitt i leken”. Och Tamariz betonar att kortet måste stoppas in i mitten av leken och sen in med allt i kortasken. Och på ett ögonblick har åskådaren kortet i handen. Visserligen felvänt, men det tänkte inte åskådaren på.. Som sagt ett bra trick och mycket bra misdirection.
Se och njut.
Crillo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.