Cirkus Olympia nekad spelplats i Växjö

Växjö kommun visar sig aktivt motarbeta publikfinansierade kulturyttringar.

Cirkus Olympia

Växjö kommun nekade i vintras spelplats för Cirkus Olympia, i strid med lagen om allmänna sammankomster. Lyckligtvis kom det i Januari ett besked från Växjö Citysamverkan om att en spelplats hade hittats. Därmed var spelplats arrangerad, polistillstånd hade sökts och biljetter börjades sälja. Allting löpte på, och cirkusintresserade Växjöbor gladde sig åt besöket… men så nu, i mitten av April, vände Växjö kommun plötsligt klacken igen, och hävdade att de inte hade en enda plats i hela kommunen där en cirkus var välkommen.

Enligt Smålandspostens artikel “Cirkus Olympia får nej igen.(15 April, 2023), så hävdar kommunen nu att Teknikum, den tänkta spelplatsen, inte var passande som spelplats eftersom det ligger skolor i närheten, och att området är inhängnat med staket och stängsel.
Per Klasson, som jobbar på de nämnda skolorna, skrev dock på sin Facebooksida att skolornas verksamhet inte kolliderar med cirkusens, samt visade med foto att platsen inte alls är inhägnad.

Växjö kommuns oförklarliga beslut har nu överklagats till förvaltningsrätten, men frågan är om det hinner avgöras i tid.

Cirkus Olympia söker nu efter ny spelplats på privat mark inom Växjö tätort. Man behöver en gräs eller grus yta på 60X80m.
Om du har några tips på möjlig spelplats, kontakta Cirkus Olympia.

Foto: Linda Himsel

En kommentar till “Cirkus Olympia nekad spelplats i Växjö”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.