Get Ready For My Close Up

Stefan Odelberg är äntligen tillbaka som trollkarl i Göteborg. Efter att hållit svenska magi-fanan högt i Bingolotto och lyckats få med flera av sina trollande kollegor i det programmet står han nu på scen där allt började . På Elite Park Aveny visar han nu sin egen close-up show.

Vi kom tidigt och passade på att ta lite bubbel i baren, och strax innan showen välkomnas vi av Stefan in i ett av de mindre rummen. Endast 60-talet får vara med i publiken för det här är trolleri på riktigt nära håll. Från start är det fart och skratt. Inget trevande velande och tyst i publiken här inte. Här är det istället värmande humor från start. Stefan bjuder verkligen in oss i publiken direkt. Han lägger möda på att komma ihåg allas namn och var de kommer ifrån. Efter en stund känns det som hela publiken känner varandra och har träffats förut. Det är Vallda, Mölnlycke, Karlstad, Stockholm, Australien och Stefan i samma soffa.

Trolleriet är semestercharmören blandat med knasig mystik och familjeshow samtidigt som mentalmagi. För mig som trollkarl är inte tricken det viktiga. Känslan jag får när publiken tjuter av skratt värmer och bevisar att just detta är vad publiken vill ha. När världen är tung utanför rummet får Stefan oss att glömma det och bara leva tillsammans. Han plockar blixtsnabbt upp kommentarer ifrån publiken och gör det till humor. Det är inte plumpt och krystat utan det känns som hela publiken är med i manuset från början. Ingen blir bortgjort eller förlöjligad utan det är en varm rolig stund för alla. Åldrarna i publiken varierar och Stefan hanterar detta med bravur. Det är inte ofta artisten får med sig publiken så snabbt i varje vändning av föreställningen men här syns hans erfarenhet från shower tillsammans med att svara i luren i Bingolotto och skapa en trevlig stund för de som är med.

Get Ready For My Close Up spelar i november och december så passa på att boka biljetter. Man går ut på Avenyn fnissig och varm i själen. Tack Stefan!

/Densloe

En kommentar till “Get Ready For My Close Up”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.